Bursa'nın ilk Trabzon galibiyeti

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Bursaspor, Avni Aker'de oynanan mücadelede Trabzonspor'u Batalla'nın golüyle 1-0 mağlup etti

Giriş Tarihi 28 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2012, 21:04
Bursa’nın ilk Trabzon galibiyeti

İÇİNDEKİLER

Maça daha istekli başlayan taraf Trabzonspor'du. İlk dakikalarda rakip kaleye hızlı ataklar gerçekleştiren bordo mavililer ileride son paslarda istediğini bulamadı,Bursaspor rakibinin baskıları karşısında atak gerçekleştirmekte sıkıntı yaşadı.

9. dakikada Trabzonspor atağında Yasin ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ve kaleci Carson son anda topu saha içine çeldi.

Maçta ilk 15 dakika geride kalırken topla daha çok oynayan Trabzonspor rakip kaleye yavaş yavaş yerleşmeye başladı. Bursaspor ise organize ataklar gerçekleştiremedi, hızlı hücumlarla pozisyon aradı.

24. dakikada Trabzonspor atağında Sapara sol çaprazdan kaleye şut denedi ama top üstten auta çıktı.

Yavaş yavaş oyunu dengelemeye başlayan Bursaspor 26. dakikada gole çok yaklaştı. Vederson savunmanın hatasında topla buluştu, kaleci ile karşı karşıya kaldı kaleci Onur çıkardı sonrasında Pinto şut vurmak istedi ama kaleci Onur zamanında müdahele ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

29. dakikada gelilşen Bursaspor atağında Belluschi ceza sahası önünden kaleye plase vuruşunu yaptı ama kaleci Onur son anda topu kornere çeldi.

Baskılarını artıran Bursaspor'da Vederson 31. dakikada ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top baraja çarparak uzaklaştı.

39. dakikada Trabzonspor kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest vuruş kullandı, Sapara direkt kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

Temponun fazla yükselmediği karşılaşmada ilk devre 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıya her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak başladı.

50. dakikada Bursaspor'da Batalla sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Onur çıkarak topu uzaklaştırdı.

61. dakikada Trabzonspor'da Mustafa Yumlu gördüğü sarı kartla haftaya oynanacak Medical Park Antalyaspor karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü.

62. dakikada Bursaspor golü buldu. Batalla çalımlarla ceza sahası içine girdi, sağ çaprazdan uzak köşeye sert vurdu ve top ağlarla buluştu.

72. dakikada Trabzonspor atağında Mustafa Yumlu ceza sahası önünde topun gelişine sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

75. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Mustafa Yumlu ceza sahası önünde topun gelişine sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

88. dakikada Marc Janko ceza sahasına kesilen ortada topu göğsüyle yumuşattı, sol ayağıyla sert bir vole vurdu fakat Carson topu çift elle kurtardı.

Trabzonspor ilk duraklama dakikasında beraberlik golüne çok yaklaştı. 90+1. dakikada Trabzonspor'da Emre ceza sahası önünde topu göğsüyle kontrol etti, sağ ayağıyla sol üst köşeye sert bir şut çıkardı ama top direkte patladı ve oyuna geri döndü.

90+3. dakikada Trabzonspor'da Bamba topu ceza sahasında indirdi, Yasin'in ceza sahası dışından çektiği şut direğe de çarparak ağlara gitti fakat İlker Meral pozisyon öncesi Bamba'nın ayağını tehlikeli kaldırdığı gerekçesiyle faul kararı verdi.

Karşılaşma Bursaspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Bursaspor'u konuk eden Trabzonspor, rakibi karşısına Halil ve Janko olmak üzere çift forvetle çıktı.

Teknik direktör Şenol Güneş, Avusturyalı oyuncu Marc Janko'ya, ligde 2. kez ilk 11'de görev verdi. Ligin 6. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Janko, forvette Halil Altıntop ile görev yaptı. Geçen haftaki Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya çıkan orta alan oyuncusu Soner ise kendine yedek kulübesinde yer buldu.

GİRAY KADRODA, VOLKAN ŞEN YOK

Trabzonspor'da ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçının ardından UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile yapılan maçta kolundan sakatlanan Giray Kaçar, sakatlığı düzelmesinin ardından ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı.

Sakatlıkları bulunan Tolga ve Colman kadroda yer almayarak maçı tribünden izledi. Teknik direktör Şenol Güneş, Volkan Şen, Vittek, Cech, Henrique'yi ise kadroya almadı.

SAĞLAM, TRİBÜNDE

Geçen hafta Fenerbahçe ile yapılan maçta itirazı nedeniyle hakem Yunus Yıldırım tarafından tribünlere gönderilen ve ardından aldığı 1 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından onanan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yedek kulübesinde yer alamadı.

Sağlam, karşılaşmayı tribünden izlemek zorunda kalırken, yardımcı antrenör Mutlu Topçu, takımın başında sahaya çıktı.

SAPARA, ÖDÜLÜNÜ ALDI

Geçen hafta Beşiktaş ile oynanan maçta attığı golle Trabzonspor'un Süper Lig'deki 1967. golünü kaydeden Marek Sapara'ya ödül verildi.

Türk Telekom Bölge Müdürlüğü yetkilisi Necmi Mazlum, 1967 yılında kurulan bordo-mavili takımın 1967. golünü atan Sapara'ya maç öncesi plaket verdi.

BURSASPOR TARAFTARLARI YALNIZ BIRAKMADI

Bursasporlu taraftarlar, Trabzon deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 500 yeşil-beyazlı taraftar, kendilerine ayrılan tribünden takımlarına destek verdi.

Küçük boşlukların gözlendiği Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yaklaşık 20 bin bordo-mavili taraftar tribünde yer aldı.

Trabzonsporlu ve Bursasporlu oyuncular sahaya ayrı ayrı, ''Bir Yürekte İki Bayram Kutlu Olsun'' yazılı pankartla çıktı.

Kale arkasındaki bir taraftar grubu, bulundukları tribüne, ''Şike Sürecinde Dimdik Ayakta Duran Bursaspor, Tertemiz Trabzon'a Hoşgeldin'' yazılı pankart astı.