Yepyeni stadlar geliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2012 yılında yapılacağını bildirdiği 18 stattan 4’ünün temeli atıldı ve kaba inşaatı bitti. 7 stadyum ise ihale aşamasına geldi.

Giriş Tarihi 29 Ekim 2012, 00:00 Güncelleme 29 Ekim 2012, 20:05
Yepyeni stadlar geliyor

İÇİNDEKİLER

Bakan Suat Kılıç, yeni statların müjdesini verdi

Türkiye, dünyada eşi benzeri görülmeyen statlara kavuşuyor. Afyon, Mersin, Malatya, Konya'daki statların temelini atan ve kaba inşaatını büyük oranda tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana, Eskişehir, Gaziantep, Sivas, Samsun, Trabzon statlarının projelerini belirleyerek ihale aşamasına getirdi.



EKOLOJİK STAT
Bakanlığın Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığı yeni Bursa Stadyumu da önümüzdeki sezona hazır olacak. Bakan Suat Kılıç'ın müjdesini verdiği mimari harika niteliğindeki statların alt kısımlarında bireysel branşlar için 10-12 spor salonu yer alacak. Sivas'ın ekolojik akıllı stadı dünyada bir ilk olacak.

389 TESİS 2012'de
389 spor yatırımı birden gerçekleştirmeyi hedefleyen bakanlık yeni stadyumların şehrin tarihini ve kültürünü yansıtmasına da özen gösteriyor. Bu nedenle Mersin'in stadı karetta, Malatya'nınki kayısı, Konya'nınki Selçuklu motifleri ile süslü. Statların temel atıldıktan sonra 700 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

Bursa Timsah Arena 45 bin kapasiteye sahip olacak. Tribün altında alışveriş merkezi bulunacak.

334 dönümlük araziye yapılacak Samsun Stadı'nın kapasitesi 33 bin...

19 Mayıs'ta temeli atılan Malatya Kayısı Stadı, 25 bin kapasiteli...

102 dönüm arazi üzerine kurulacak Adana Stadı'nın kapasitesi 33 bin.

Antalya Stadı, 136 dönüm üzerine yapılacak. Seyirci kapasitesi 33 bin olacak.

Gaziantep Arena Stadı da 33 bin kişilik ve 103 dönüm üzerine inşa edilecek.

42 bin seyirci kapasiteli Konya Stadı'nda ayrıca olimpik yüzme havuzu, atletizm sahası, veledrom ve spor salonları da bulunacak.