Büyük şov başlıyor

Dünyanın en önemli basketbol sahnesi NBA'de sezon bu gece start alıyor. Bu dev organizasyonda dört Türk yıldız da boy gösterecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2012 Güncelleme 30 Ekim 2012, 00:00
Büyük şov başlıyor

İÇİNDEKİLER

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA'de hasret sona eriyor... Geçtiğimiz sezon lokavt nedeniyle kısa bir fikstürle oynanan NBA'de yeni sezon bu gece start alacak. Sezonun ilk maçında TSİ 02.00'da Cleveland Cavaliers ile Washington Wizards karşı karşıya gelecek.

ÇOK DAHA BÜYÜK HEYECAN
Miami Heat'in şampiyonluğu ile sona eren sezonun ardından bu kez basketbolseverleri çok daha büyük bir çekişme bekliyor. Toplam 1230 maçın oynanacağı normal sezonun ardından play-off heyecanı başlayacak. Flaş transferleri ile dikkat çeken Los Angeles Lakers ve geçen sezonun finalisti Oklahoma Thurders otoriteler tarafından Miami Heat'i en çok zorlayacak takımlar olarak gösteriliyor.

BİZİMKİLER NE YAPACAK?
NBA'de bu sezon 4 Türk yıldız boy gösterecek. Enes Kanter (Utah), Ömer Aşık (Houston), Ersan İlyasova (Milwaukee) ve Hidayet Türkoğlu'nun (Orlando) performansı da merakla bekleniyor.

ZİRVE CELTICS'TE
NBA'de 17 kez şampiyon olan Boston Celtics bu alanda zirvede yer alıyor. Lakers'ın 16, Bulls'un ise şu ana kadar 6 şampiyonluğu var.

RÜYA TAKIM OLDULAR!
Hayal kırıklığıyla dolu bir sezonu geride bırakan Los Angeles Lakers, Dwight Howard ve Steve Nash'i kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekti. Lakers için 'Rüya Takım' benzetmesi yapılıyor.

GÖZLER LEBRON, KOBE VE DURANT'TA OLACAK
NBA yine yıldızların büyük mücadelesine sahne olacak... Sezon öncesi kuşkusuz tüm gözler LeBron James, Kobe Bryant ve Kevin Durant'ın üzerine çevrilmiş durumda.

LEBRON İLK YÜZÜĞÜNÜ TAKTI
Bu üç süper star takımları Miami, Lakers ve Oklahoma'yı şampiyonluğa taşımaya çalışacak. Geçen sezon LeBron mutlu sona ulaşıp ilk yüzüğünü takmıştı.

BİR BAKIŞTA FAVORİLER
MIAMI HEAT
Son şampiyon Miami Heat yine en iddialı takımlardan birisi olacak. Heat kadrosunu Ray Allan ve Rashard Lewis'le takviye etti.

LA LAKERS
Transferin şampiyonu olan Lakers, Dwight Howard ve Steve Nash'i alarak bombayı patlattı. Kobe ve Gasol da büyük kozlar.

OKLAHOMA
Geçen sezonun finalisti Oklahoma Thunders bu kez şampiyonluk istiyor. Fakat James Harden'ın gitmesi önemli kayıp oldu.

B.CELTICS
Boston Celtics hala Doğu'nun en güçlü takımlarından birisi durumunda. Jason Terry hamlesi de skor anlamında artı güç katacak.

CHICAGO BULLS
Derrick Rose'un sakatlığı nedeniyle play-off'a erken havlu atan Bulls da iddialı. Fakat bench'te büyük bir sıkıntıları olacak.