Mustafa Cengiz Emre Akbaba transferinin perde arkasını anlattı

Giriş Tarihi 04 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2018, 22:41
Mustafa Cengiz Emre Akbaba transferinin perde arkasını anlattı

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz TRT Spor'da açıklamalarda bulunuyor.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde:

"Bugün bana tepki de olabilir. Kendine göre beni yeterli görmeyebilir, yönetimi zayıf görebilir ama ben mücadeleyi bırakmam, asla siperi terk etmem. Ama komutanımız olan genel kurul ve taraftarlar, bırak derse siperden çekilirim."

"Taraftar bir forvet transferi olmadı diye kuru unuttu, Amerika'nın üzerimize yaptığı presi unuttu ve forvet transferini ana konu haline getirdi. Bu güzel bir şey. Tepkileri anlayışla karşılıyorum."

"Transfer, oyuncular, maça çıkış, diziliş... Hepsi teknik ekibe kalmış. Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi. Futbolcu ile ben hiç görüşmedim, sadece imza töreninde tanıştım. Galatasaray'da başkan futbolcu transferine hiçbir zaman karışmaz."

"Fatih hocamız ayrıca bir marka. En az benim kadar Galatasaraylı ve benden fazla da Galatasaraylı. İyi ki var, kendisinin doğum gününü de bir kez daha tebrik ediyorum."

"Alanyaspor başkanı sayın Çavuşoğlu ile görüştük, Emre Akbaba için kendisinin bize teklifi 7 milyon euroydu. Öyle olunca hayır dedik. Sonra riskleri göze alarak ve futbolcu satacağımıza inanarak, 2,5 milyon euro teklif ettik. Sayın başkan bozuldu tabii ki."

"Emre Akbaba'nın çeşitli vesilelerle bizi istediğini hissettik. Açık açık bunu söyledi sosyal medyalarda da. Nagatomo'da da öyle oldu. Nagatomo'da da bir rakibimizin 4,5 milyon euroluk bir teklifi olduğu söyleniyor, ama biz görmedik."

"Rakibimiz bizim verdiğimizden 500 bin euro fazla maaş veriyordu. Orada olduğunu düşünün şu anda, taraftarın tepkisi ne olurdu? Forvet alamadığımız için bizi idam eden taraftar ne yapardı? Emre Akbaba'yı almak, bizim için bir prestij haline geldi. NEF olmasaydı da, Emre Akbaba transferini yapardık, o hale gelmişti iş. Bazen önemli olan prestijdir."

"Gomis ile ilgili her şeyin kararı teknik heyetteydi. Gomis'in kendisi de gitmek istiyordu, teknik heyet zorla göndermedi. Açıkça beyan ediyorum. Gitsin, istemiyoruz, itibarsızlaştıralım diye bir şey olmadı. Gomis'in maaşına zam yapın ya da sözleşmesini 2 yıl uzatın diye baskı yaptılar. Ben Galatasaray'ın menfaatleri için buradayım, 33-34 yaşında bir oyuncu. Kendileri gitmeyi istedi. Ya ücrete zam, ya uzat, ya da gitmek. Gomis ile Muslera arasında tartışma yok, yanlış duyulmuş. Sadece kendisi gol kralı, talep etmekte haklı, bazılarını kıyas göstermekte haklı. Menajerler kendilerine göre ücretinin artmasını istedi. Biz Fatih hocanın dediklerine bakarız"

MODESTE TRANSFERİ
​Modeste, Florya'ya gelmiş. Ben scout ekibinden değilim. Futboldan azıcık anlarım. Modeste'yi duyunca ben de her taraftar gibi araştırıyorum. Hukuki sorun olduğunu duyunca hemen müdahale ettim. Biz Mülkiyeliyiz, yarım hukukçuyuz. Modeste konusunda çok büyük tehlike gördük. 2 sözleşme yapmış. Biz hizmet, bir de imaj sözleşmesi. İmaj sözleşmesinde 150 bin ödenmemiş. Bizim için 25-30 milyonluk bir tehlike vardı. Türkiye Futbol Federasyonu ile, Modeste transferinin olup olamayacağı ile ilgili görüştük. Devre arası için hayırlısı, neden olmasın? Benim direkt temasım yok, teknik heyet gereğini yapar.

Maicon'un transferinde biz normal zamanda girdik, Arap kardeşlerimiz Al Hilal zamanında sisteme giremedi. Ahmet Çalık'ı zamanında girdik, İspanyol kardeşlerimiz giremedi. Her olayı Grosskreutz'a bağlamak olmaz."