Beşiktaş: 2 - Altınordu: 1 (MAÇ SONUCU)

Süper Lig'e verilen arada Altınordu ile karşılaşan Beşiktaş, Vodafone Park'ta rakibini 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın golleri Negredo ve Güven Yalçın'dan geldi

Giriş Tarihi 09 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2018, 20:09
Beşiktaş: 2 - Altınordu: 1 MAÇ SONUCU

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Spor Toto 1. Lig takımlarından Altınordu ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Şenol Güneş, sahaya; Karius, Lens, Alpay, Ege, Hüseyin, Atiba, Necip, Love, Gökhan T., Güven, Negredo'dan oluşan 11'le çıktı.

Siyah-beyazlılar, 24'te Alvaro Negredo ile öne geçti. 44. dakikada Güven Yalçın skoru 2-0'a taşıdı. İlk yarı bu skorla sona erdi. 59. dakikada Serdar Deliktaş, farkı 1'e indirdi. Maç Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

BEŞİKTAŞ: 2 - ALTINORDU: 1
STAT: Vodafone Park
HAKEMLER: Volkan Bayarslan, Mehmet Kapluhan, Deniz Caner Özaral

BEŞİKTAŞ: Karius, Lens, Alpay Çelebi (Dk. 75 Rıdvan Yılmaz), Ege Atlam, Hüseyin Seyliğli (Dk. 66 Erdoğan Kaya), Hutchinson (Dk. 46 Quaresma), Necip Uysal, Gökhan Töre (Dk. 78 Oğuzhan Aydoğan), Vagner Love (Dk. 71 Berkay Can), Güven Yalçın (Dk. 85 Kartal Kayra Yılmaz), Negredo (Dk. 46 Mustafa Pektemek)

​ALTINORDU: Erce Kardeşler (Dk. 46 Erhan Erentürk), Kerim Alıcı (Dk. 64 Mehmet Enes Sığırcı), Sinan Osmanoğlu, Recep Yemişçi, Ali Yaşar (Dk. 58 Yusuf Acer), Oğulcan Ülgün (Dk. 58 David Deniz Kılıç), Alican Özfesli, Muhammed Mert (Dk. 58 Berkay Samancı), Sefa Yılmaz, Anıl Koç, Serdar Deliktaş (Dk. 71 Kemal Rüzgar)
GOLLER: Dk. 24 Negredo, Dk. 44 Güven Yalçın (Beşiktaş), Dk. 59 Serdar Deliktaş (Altınordu)

MAÇTAN POZİSYONLAR

23. dakikada Anıl Koç soldan hızla çizgiye inerek ceza sahasına girdi ve dar açıya rağmen şutunu çekti. Kaleci Karius gole izin vermedi.

24. dakikada Beşiktaş öne geçti. Gökhan Töre'nin soldan ortaya gönderdiği topu Vagner Love kontrol edemeyince, meşin yuvarlak Negredo'nun önünde kaldı. İspanyol futbolcu, Altınordu savunmasının arasından ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi: 1-0

34. dakikada Altınordu gole yaklaştı. Necip Uysal'ın ceza sahası önünde hatalı pası sonrasında gelişen atakta Muhammed Mert'in şutu savunmaya çarparak Serdar Deliktaş'ın önünde kaldı. Serdar'ın vuruşunda, top az farkla auta gitti.

44. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Necip Uysal'ın savunmanın arkasına attığı topu göğsüyle düzelterek ceza sahasına giren Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin sağından filelerle buluşturdu.

59. dakikada Altınordu'nun golü geldi. Kerim Alıcı'nın sağdan çizgiye inerek yaptığı ortada Serdar Deliktaş, meşin yuvarlağı ön direkte kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 2-1

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

HUTCHINSON SAHADA

Beşiktaş'ın sezon başında sözleşme yenilediği tecrübeli oyuncu Atiba Hutchinson, bu sezon ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Beşiktaş ile sezon başı hazırlıklarına katılmayan ve bir süredir takımdan ayrı çalışma yapan Kanadalı futbolcu, Altınordu ile oynanan hazırlık maçında 45 dakika orta sahada görev yaptı.

GENÇ İSİMLER GÖREV ALDI

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Altınordu karşısında 3'ü altyapıdan olmak üzere 4 genç isme 11'de görev verdi. Alpay Çelebi, Ege Atlam, Hüseyin Seyliğli ve yeni transfer Güven Yalçın, ilk 11'de sahaya çıkarken, Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Erdoğan Kaya, Berkay Can, Oğuzhan Aydoğan ve Kartal Kayra Yılmaz yedek soyundu.

TARAFTARDAN PROTESTO

Beşiktaşlı taraftarlar, siyah-beyazlı forvetler Mustafa Pektemek ve Vagner Love'ı protesto etti. Taraftarlar, esame listesi okunması sırasında iki oyuncunun ismi söylendiğinde ıslıkla tepki gösterdi.

34 YIL SONRA İLK KEZ!

Beşiktaş ile Altınordu 34 yıl aradan sonra ilk kez bir maçta karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi ise dostluk rüzgarları esti. Her iki takımda da forma giyen 3 futbolcuya günün anısına plaket verildi.

1960'lı yıllarda kırmızı-lacivertli formayı giyen efsane isimler de bir araya gelme fırsatı yaşadı. Altınordu'dan Beşiktaş'a transfer olan Davut Şahin ve Mustafa Güngören ile siyah-beyazlı ekipten İzmir'e gelen Yavuz Kirmanlıoğlu, Altınordu İcra Kurulu Başkanı (CEO) Barış Orhunbilge, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ergöçmez ve Altınordu Tarihçisi Kenan Akseki tarafından plaketle onurlandırıldı. A takım Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, futbolcular Sinan Osmanoğlu ve Berkay Samancı'nın da katıldığı törende ayrıca 1966-1970 arasındaki dönemde Altınordu'da görev yapıp Beşiktaş maçlarında oynayan Behçet Argun, Müjdat Özgür ve Ekrem Çakır'a da plaket takdim edildi.