Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklamalar: Yabancı sayısı fazla

Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş yabancı sayısı, milli takım, takımın durumu gibi güncel konular hakkında bir basın toplantısı düzenledi. A Milli Futbol Takımını çalıştırmak istediğini söyleyen Şenol Güneş yabancı sırınırı tartışması ile ilgili "Ben yabancı konusunda hiç tartışmaya girmedim. Sadece yabancı sayısının fazla olduğunu söylüyorum" dedi. İşte Şenol Güneş'in açıklamaları...

Giriş Tarihi 11 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 11 Eylül 2018, 19:38
Şenol Güneş’ten çarpıcı açıklamalar: Yabancı sayısı fazla

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gündemdeki konuları değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş'ın sonra durumu, milli takım, yabancı sınırı gibi güncel konular hakkında açıklamalarda yapan Şenol Güneş'in sözleri, uzunca bir süre çok konuşulacak cinsten.

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

"Kimseyi geriye dönüp suçlamıyorum. Ne korkuturum, ne kandırırım, ne de yalan söylerim. Felsefem budur ama zaman zaman düşüncelerim çarpıtılarak başka yerlere çekildiğini de biliyorum. 'Başkan yokken toplantı yaptı' deniyor, böyle bir şey olmadı. Başkan ile görüştüm. Buraya uğradığını biliyorum. Tabii gelebilir. Başkan buranın sahibi. Bizde ip de yok, gerilme de yok."

'GALATASARAY'A BAŞARILAR DİLERİM'

"Fikstür ile ilgili bir beyanatim yok. Ben Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nde başarılar dilerim. bize haksızlık yapıldığını dile getirirken, başkasına yapılırsa doğru bulmam. Önce Milli Takım, sonra Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, lig ve kupa diye gider."

'GELSEYDİNİZ GÖRÜRDÜNÜZ'

"Yabancı sınırı konusuyla alakalı çok spekülasyon oldu. UEFA toplantısında siz yoktunuz tabii. Yönetimlerle gezen basındaki arkadaşlar, keşke o toplantıya da gelseydi. Hadi beni adam yerine koymadınız, Mourinho'yu, Arsene'i, hepsini görür konuşurdunuz."

Birbirimizi eleştirelim. Yabancı konusunda... Herhalde tartışılır. Hiç ilgisi olmayan bir konunun ben söyleyince konuşulması, bana değer verildiğini gösteriyor. Ben o toplantıda bölgesel liglerin kalktığını düşündüğümü söyledim. Çünkü dünya global. Mourinho'nun savunmayla ne kadar başarılı olduğunu, Guardiola'nın hücum ile futbolu nereye getirdiğini biliyoruz..."

"KONUŞTUKLARIM ÇARPITILIYOR"
"Konuştuklarım o kadar çok çarpıtılıyor ki... Yabancı konusu hiç yoktu ki orada gündemde. Herhalde tartışılacaktı ki benim üzerimden tartışılmayı uygun buldular. Hiç alakam olmadığı konunun benim üzerimden tartışılması, bana değer verildiğini gösteriliyor."

"Kriterler koyulmuştu hatırlarsınız. Bana hiç sorulmadı o ayrı. O günleri unutmuyorum. Yaşlandım ama hafızam yerinde. 14 neyin sayısı, birinin doğum tarihi mi dedim."

"Dünya Kupası'nda 3. olduğumuzda Türkiye'de yılın antrenörü olmadığımda bana verilen değeri anlamıştım!".

"YABANCI KURALINDA SAYININ AZALMASI GEREKİYOR"
"Yabancı ile ilgili Fatih Hoca da açıklama yaptı, bir karar alındı. Ben hala sayının azalmasını söylüyorum. Kararı ben vermiyorum, düşüncemi söylerim. Az yabancı olana para verilecekti, uygulandı mı? Kulüpler ne dedi?"

"Yabancı ile ilgili söylediklerimin eleştirilmesinden rahatsız değilim. Herkesin fikri alınmalı. Bir karar verilecek ve uyulacak. Tartışmaya girmedim, sadece sayının fazla olduğunu söyledim. Yerli üretilmesin mi dedim? Socrates'i evinden almaya geldiklerinde eşi, 'Kocamı haksız yere götürüyorsunuz' demiş. Socrates de 'Ya haklı yere götürselerdi?' demiş.".

"KARIUS İLE KONUŞACAĞIM"

"Karius ile konuşacağım. Yakışıklı olmak, karakterli olmak hoştur ama önemli olan sevilen ve saygı duyulan olmak."

"Alabileceğimiz iki maçı kaybettik. Milli araya kadar 4 lig, 2 Avrupa maçı var. Bu maçları aldığımızda çok şeyin düzeleceğini düşünüyorum."

"Milli takımı tebrik ediyorum. Sonuçtan sonra hemen dönmeler başlıyor. 2 artı 2, 4 değildir, 3'tür, 5'tir. Tabii eleştireceğiz ama motive etmek için. Futbol ortak değerimiz. Orada yapacaklarımızı birlikte yapacağız. Bu oyuncuları yok sayıyoruz, daha öncekileri de yok saydık. Geçmişimizi karalamayalım. Onları yok etmek ne demek ya... Yanlış yapanın yanlışlarını tabii söyleyeceksin. Ama geçmişi bırakın ya. Bu oyunculara yanlış bir felsefe vermeyelim."

"Bizim asıl sorunumuz futbol kalitesi... Bir defa felsefe sorunumuz var. Doğru felseyi oluşturamadığımız müddetçe olmaz. Popüler futbol kültürü ile gittiğimizde zaman zaman aldığımız sonuçlar bizi daha kötü bir yere götürebilir. Şimdi Çin'de 3 yabancı getiriliyor. Bunun doğrusunu yapabilecek düzeydeyiz. Herkes her şeyi yazıyor. Ben orada doğruyu bulacağım. Ayrık otlarını atacağım, yararlıları tutacağım."

"Bana 'Sen yabancılarla oynuyorsun' diyorlar. O zaman oynamayayım. O kadar kin ve nefret tohumları var ki... Ekonomik ve teknik alanda mesafe almamız lazım. Elimizdekilerle yetinmemek durumundayız. Önce biz inanacağız sonra yaptığımıza inandıracağız. Sabretmeyi, çalışmayı mutlaka bilmeliyiz. Keşke beni eleştiren arkadaşlar UEFA toplantısına gelse soru sorsaydı da İtalyanlar sormasaydı."

"ASIL SORUN KALİTE"
"4 maçta 7 puan aldık. Hatalarımıza rağmen 4 maçı da kazanabilirdik. Bu bir başarısızlık ve bu başarısızlıkta sorumluluk bana ait. Ne yapacağız? Çalışacağız. Temel sorunu yabancı değil. Asıl sorun kalite. Organizasyon, profesyonellik ve felsefe sorunumuz var."

"Dün Oğuzhan nerede oynadı? Ortada oynadı, arkasında Okay ile Mehmet vardı. Sonra Mehmet kaldı. İyi futbolcu her yerde oynar. Burak'ı sağa aldım rahatsızdı ama şimdi her yerde oynuyor. Bu arada Burak'la ilgimiz yok belirteyim."

"ÜRETİME İHTİYAÇ VAR"
"Kaliteli yabancılar ve üretime ihtiyaç var. Çok sayıda yabancı olduğunda yaşanan ekonomik zorlukları siz de biliyorsunuz. 'Sen de yabancılarla oynuyorsun' diyorlar bana. Oynamayayım o zaman tamam."

"Yabancı sayısı fazla olanların en az 6-7 milyon TL, az olanlara da bir teşvik parası verilecek diye konuşulmuştu. Sonra bu uygulandı mı? Asla uygulanmadı?"

"FUTBOL FELSEFESİ YOK"
"Kulüpler Birliği'nde karar veren insanlar şimdi tatil yapıyor. Türk futbolunun asıl sorunu yabancı kontenjanı değil bir futbol felsefesi olmaması."

"Eski köye yeni adet getirmek zorundayız çünkü futbol büyüdü, bir iş kolu oldu. Ben bundan heyecan duyuyorum. Kulüp yapılarını yeniden gözden geçirmek gerek."

"Tüm görev tanımları yeniden yapılmalıdır. Teknik direktör takımı yönetir ama kulüp yönetmek bizim işimiz değil. Asla böyle bir şey yapmadım, yapmam da. Bana başkanlık teklifi çok geldi ama benim anladığım iş teknik direktörlük."

"Oyuncu üretelim, sonra dünyaya verelim. Ozan'a söylemiştim 'Gideceksen Avrupa'ya git' diye... O zaman ayrılma durumu yoktu, son anda Fenerbahçe'ye gitti. Fenerbahçe'yi suçlamıyorum, sakın ha. Ben oyuncudan bahsediyorum. Ne Tarık, ne Ozan işi bu iş..."

"KARMA METOTTAN YANAYIM"
"Ben karma metottan yanayım. Yerlisi, yabancısıyla... Üretimi yapmalıyız, kriterler konulmuş şekilde yabancı oyuncu da getirebiliriz. Çin'de yapılıyor mesela. 3 tane yabancı oyuncu getiriliyor, büyük yatırımlar yapılıyor ama halen deneniyor, değiştiriliyor."

"Ekonomik alanda mesafe almamız lazım. Yeterince üretmiyoruz. Yeni fikirlere karşı çıkanlar elbet olacaktır ama alışkanlıklarımızdan da kurtulmak zorundayız."

"Oyuncu önce okuyacak. Binlere futbolcu heba oluyor, okumuyor... Futbol akademileri fabrika gibi olmalıdır. En iyi iş kolu bu. Günümüzde artık meslekler değişti. Soyut kavramda bir sürü işler çıktı. Profesyonel yapıya geçmemiz şart."

"Şimdi kulüp ismi vereceğim, olmayacak. Yabancı getiriliyor, günlük kurdan para veriliyor. Ancak Türk oyuncuya 'Senin sözleşmeyi TL'ye çevireceğiz' deniyor."

"BAŞKANLA ARAMIZDA SORUN YOK"
"Başkan, bana 'Ağabey' diyor. Aramızda anlaşmazlıklar olabilir, sizin ailenizde anlaşmazlıklarınız olmuyor mu? Başkanın sorunu varsa, gelir bana söyler."

"NEGREDO İLE SORUNUM YOK"
"Alvaro Negredo en uyumlu olduğum oyuncu. Sorunum yok. Yüksek maaş alıyor, sezon başı sakattı ve talipleri vardı ve o yüzden gitmesi gerektiğini söyledim. Bunu Love için de Lens için de söyledim."

"MİLLİ TAKIM'I ÇALIŞTIRIRIM"
"Bu sene mukavelem bitiyor. Beşiktaş'tan ayrılma durumum yok, düşüncem de yok. Ayrılırsam da kulüp takımından çok milli takımı daha çok düşünürüm.".