Biz değil Avrupa kaybetti

Avrupa’nın en modern statlarını, 80 milyonun ve devletin tam desteğini görmezden gelen UEFA , sürekli ırkçılıkla gündem olan Almanya’yı ödüllendirdi. Adaylık dosyasındaki birçok eksik ve soru işaretine rağmen 12'ye karşı 4 oyla Euro 2024'ün ev sahipliğini Almanlar'a veren UEFA büyük tepki çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2018 Güncelleme 28 Eylül 2018, 04:27
Biz değil Avrupa kaybetti

İÇİNDEKİLER



Günlerdir
büyük bir merakla beklenen karar dün açıklandı... UEFA, Euro 2024'ün ev sahipliğini Almanya'ya verdi. Sabah saatlerinde UEFA'nın Nyon'daki merkezine giden Türk heyeti yaklaşık 30 dakika süren çok başarılı bir sunuma imza attı. Sunumda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da yer aldı. Ancak UEFA, Türkiye'nin tüm artıları görmezden geldi ve 12'ye 4 oyla ev sahipliğini Almanlar'a verdi

KARARI CEFERİN AÇIKLADI
Saat 16.00'da kararı açıklamak için salona gelen UEFA Başkanı Ceferin elindeki dosyadan Almanya yazılı kağıdı çıkardı. Bu skandal karar sonrasında Türk heyetinde çok büyük bir üzüntü yaşandı.


HİÇBİR ARTIYI GÖRMEDİLER!
Adaylık dosyamızdaki konaklama eksikliğini bahane eden UEFA yine siyasi bir karara imzasını attı. UEFA, Türkiye'deki Avrupa'nın en modern statlarını, 80 milyonun ve devletin tam desteğini görmezden geldi.


ALMAN HALKI KARŞI ÇIKIYORDU
Son yıllarda Almanya'da yaşanan ırkçılık skandallarını, Alman halkının organizasyona tepkisini, statlardaki büyük sorunları nedense hiçe sayan UEFA, herkesin tepkisini çeken bir karara imzasını attı.


KÖTÜYSEK FİNALLERİ NEDEN VERDİLER!​

Şansal Büyüka: Biraz mantık, biraz adalet duygusu olsa bize verirlerdi. UEFA bir kez daha haklının değil güçlünün yanında yer aldı maalesef.

Rıdvan Dilmen: 2019 Süper Kupa ve 2020 Şampiyonlar Ligi finali bizde. Madem problemli, bu finalleri niye verdiler?"

Haşmet Babaoğlu: Avrupa, Almanya'nın merkezleştirilme çabasını güçlendiriyor. UEFA da bu sürecin bir parçası...


TÜRKİYE 2030'A ADAY OLMALI

Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw kararı değerlendirdi. Löw, "Sunumunuz çok başarılıydı. Türkiye, 2030 Dünya Kupası'na aday olmalı" dedi.