Rize'de dostluk kazandı | Türkiye:0 Bosna Hersek:0 Maç sonucu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Bosna Hersek ile özel maçta karşı karşıya geldi. Rize'de oynanan hazırlık maçında Bosna Hersek ile 0-0 berabere kaldı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2018, 22:28
Rize’de dostluk kazandı | Türkiye:0 Bosna Hersek:0 Maç sonucu

İÇİNDEKİLER

A Milli Takımımız, hazırlık maçında Bosna Hersek ile golsüz berabere kaldı.

Rize'de oynanan ve büyük bölümünde rakipten iyi oynayan ve gol pozisyonları harcayan Milli Takımımız bir türlü galibiyeti alacak golü bulamadı ve mücadeleden beraberlikle ayrıldı.

Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi grup maçında Pazar akşamı deplasmanda Rusya ile karşılaşacak.




POZİSYON VAR GOL YOK

Rize'de oynanan karşılaşmaya milli takımımız daha iyi başlayan taraf oldu. İlk yarıda daha fazla topla oynayan millilerimiz, Cengiz Ünder ve Oğuzhan Özyakup ile yakaladığımız gol pozisyonlarında sonuca gidemedi.

İlk yarı boyunca kalemizde önemli bir gol tehlikesi de yaşamadık. İlk 45 dakika sonunda her iki ekip de skor üretemedi ve milli takımımız ile Bosna Hersek arasındaki maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda da daha çok oyunu kontrol eden taraf A Milli Takımımız oldu. Mücadelenin 69. dakikasInda önemli bir gol fırsatı da yakaladık. Oyuna ikinci yarıda giren Cenk Tosun kaleci ile karşı karşıya vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.

Mücadelenin kalan süresinde iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki mücadelenin 90 dakikası 0-0 sona erdi

TÜRKİYE'DE 3. MAÇ

A Milli Takım, Bosna Hersek ile sahasında 3. maçına çıkacak.

İki ülke takımları arasında Türkiye'de yapılan 2 karşılaşmayı da ay-yıldızlı ekip kazanmayı bildi.

Türkiye, 2'si de İstanbul'da oynanan mücadelelerde 3 gol atarken kalesinde 1 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, rakibiyle Bosna Hersek'te oynadığı 3 maçta ise 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Deplasmandaki maçlarda kalesinde 6 gol gören Türkiye, 3 kez ise gol sevinci yaşadı.

İLK MAÇ BOSNA HERSEK'İN

Türkiye ile Bosna Hersek tarihlerindeki ilk maçlarını 16 Ağustos 2000'de oynadı.

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel müsabakayı ev sahibi ekip 2-0 kazandı.

İki ekip arasındaki rekabetteki ilk gol Türkiye'de de uzun yıllar forma giyen Elvir Bolic'den geldi.

SON MAÇ BERABERE

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki son mücadele 9 Eylül 2009'da oynandı.

Bosna Hersek'in Zenica şehrindeki 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup mücadelesi Emre Belözoğlu ve Sejad Salihovic'in ilk yarıda attığı gollerle 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

MÜCADELEDEKİ DİĞER MAÇLAR

Mücadelenin ikinci maçı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna'da yapıldı. Maçtan ev sahibi Bosna Hersek 3-2 galip ayrılmayı bildi.

Türkiye, 21 Kasım 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu son maçını Nihat Kahveci'nin golüyle 1-0 kazanarak, final biletini aldı.

İki ülke (A) milli takımları en son 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 11 Ekim 2008 tarihinde İstanbul'da karşılaştı. BJK İnönü Stadı'ndaki maçı Türkiye, Dzeko'nun kendi kalesine ve Mevlüt Erdinç'in golleriyle 2-1 kazandı.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle: