Avrupa'nın dev kulüpleri sponsor ve forma gelirlerinde bize tur attırdı

Barcelona’nın forma tedarik geliri yıllık 105 milyon Euro... Galatasaray’ın ise 7.7 millyon Euro... Sponsorlukta ise M.United 71.1 milyon Euro ile zirvede. Fenerbahçe yılda 5.5 milyon Euro kazanıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2019 Güncelleme 31 Mart 2019, 07:59
Avrupa’nın dev kulüpleri sponsor ve forma gelirlerinde bize tur attırdı

İÇİNDEKİLER



Avrupa'nın
dev kulüpleri, yaptıkları forma tedarik ve sponsorluk anlaşmalarıyla kulüplerimize fark atmış durumda. Avrupa'yı domine eden kulüpler, gelirlerini her geçen gün artırırken kulüplerimizle olan ara da açılmış oluyor. Real Madrid, Manchester United, Barcelona, Manchester City gibi kulüpler yaptıkları anlaşmalarla milyon Euro'lar kazanıyor.


YILDA 440 MİLYON LİRA GELİR
Forma sponsorluk anlaşmalarına baktığımızda arada ciddi farklar görünüyor. İlk sıradaki Manchester United, ABD'li otomobil şirketi Chevrolet ile yaptığı anlaşmaya göre yılda 71.1 milyon Euro gelir elde ediyor.


TOPLAMDA 12.6 MİLYON EURO
Bizde ilk sırada F.Bahçe var. Sarı-Lacivertliler, AVIS ile yaptığı anlaşmayla yılda 5.5 milyon Euro kazanıyor. Beşiktaş 4.4 milyon Euro ile ikinci sırada. G.Saray ise yılda 2.7 milyon Euro'yu kasasına koyuyor.


BARCELONA ALMIŞ BAŞINI GİTMİŞ
Forma tedarikçisi Nike, Barcelona'ya yılda 105 milyon Euro ödüyor. Aynı şirket, Galatasaray'a yılda 7.7 milyon Euro kazandırıyor. Adidas ile anlaşan Fener 7.5, Beşiktaş ise yılda 5 milyon Euro elde ediyor.



EN ÇOK MESSİ FORMASI SATILIYOR

Dünyanın 1 numaralı oyuncularından Messi'nin forması dünyada en çok satılan forma... Barcelona'nın yıldızının 10 numaralı forması adeta yok satıyor.


Barça forma sponsorluğundan da hatrı sayılır bir gelir elde ediyor. Barcelona, Rakuten ile yaptığı anlaşmayla 55 milyon Euro kazanıyor.


CİTY'YE 650 MİLYON STERLİN
İngiliz devi Manchester City'li futbolcular önümüzdeki sezon Nike yerine Puma imzalı formalar giyecek. City, Puma ile 10 yıllık anlaşma yaptı. İngiliz temsilcisi anlaşma gereği Puma'dan 650 milyon sterlin kazanacak. Endüstriyel futbolda yeşil sahalardaki rekabet, dışarıda da bir hayli çetin yaşanıyor.


ONUR ÖZKAN