Galatasaray'da transfer harekatı dört koldan sürüyor | Galatasaray son dakika transfer haberleri

Emre Mor'u İstanbul'a getiren, Brezilyalı orta saha oyuncusu Fernando'yu ise Sevilla'ya satan Galatasaray'da transfer çalışmaları dört koldan sürüyor. Diagne'yi satarak kaynak yaratmak isteyen sarı-kırmızılı ekip Muslera'yı yedekleyecek bir kaleci almak için de teklifini yaptı.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2019, 15:29 Güncelleme 11 Temmuz 2019, 15:33
Galatasaray’da transfer harekatı dört koldan sürüyor | Galatasaray son dakika transfer haberleri

İÇİNDEKİLER

Fernando'yu Sevilla'ya satan sarı kırmızılılarda sıra Mbaye Diagne'ye geldi. Galatasaray Henry Onyekuru'nun transferi için 8 Ağustos'u bekliyor. Okay Yokuşlu, Galatasaray'a mı transfer oluyor? Muslera'ya yedek arayan sarı kırmızılılar yeni kalecisini buldu. İşte Galatasaray'da son dakika transfer gelişmeleri...



FERNANDO SATILDI, GALATASARAY HEDEFİNE ULAŞTI
Golcüsü Diagne'ye haftalardır Suudi Arabistan'da takım arayan Galatasaray'ın kurtarıcısı Fernando Reges oldu. Sevilla'nın daha önce yaptığı 3 milyon Euro'luk teklifini reddeden sarı-kırmızılı kulüp, bu transferde tok satıcıyı oynadı ve istediğini dün aldı. Brezilyalı orta saha oyuncusunun İspanya'ya transferinin Madrid'de bittiği kaydedildi. Endülüs ekibinin Portekiz Lagos'taki kampından ayrılan Sevilla Sportif Direktörü Monchi, önceki gün Madrid'e uçarak Fernando'nun transferini görüşmek üzere dünyaca ünlü menajer Jorge Mendes'le bir araya geldi. 31 yaşındaki yıldızla 2+1 yıllık kontratta anlaşma sağlandıktan sonra Galatasaray ile de 4.5 milyon Euro bonservis bedeliyle mutabakata varıldı. Galatasaray Fernando'yu iki sezon önce Manchester City'den 5 milyon 250 bin Euro bonservisle almıştı. 31 yaşındaki Brezilyalı sarı-kırmızılı takımda yıllık 3.3 milyon Euro kazanıyordu.



ŞİMDİ DİAGNE'NİN SATIŞI BEKLENİYOR​
Luyindama'nın 3.5 milyon Euro satın alma opsiyonunu kullanan ve genç Nijeryalı Ozornwafor'u 300 bin Euro'ya ülkesinden getiren Galatasaray, FFP'ye takılmamak için minimum 3.8 milyon Euro'luk oyuncu satışı yapmak zorundaydı. Fernando için Sevilla'dan gelecek 4 milyon Euro üzerindeki parayla sarı-kırmızılı kulübün FFP engeli ortadan kalktı. Galatasaray'ın A planı olan Diagne'nin satışından vazgeçilmedi. Senegalli golcüye takım bulması için menajer William D'Avila'ya tam yetki verildi. Diagne'nin getireceği bonservis geliriyle ön libero, Banega ve yeni forvetin bütçesi oluşturulacak.

GALATASARAY, HENRY ONYEKURU İÇİN HABER BEKLİYOR
Babel ve Jimmy Durmaz'ın ardından Emre Mor'u kadrosuna katan Galatasaray, eski oyuncusu Henry Onyekuru'dan da vazgeçmedi. Hücum hattında alternatifi bol bir kadroya sahip olmayı planlayan Fatih Terim, Onyekuru'nun tekrar kiralanmasını istiyor. Sarı-kırmızılı yönetim de Premier Lig'de transfer döneminin kapanacağı tarih olan 8 Ağustos'u bekliyor. Everton, Nijeryalı yıldızı satamazsa ya da çalışma iznini alamazsa 2 Eylül'e kadar transfer hakkı bulunan Galatasaray'ın Onyekuru'da işi kolaylaşacak. Sarı-kırmızılılar, geçen iki sezonda da ağustos ayında İngiltere'den transferleri (Denayer ve Ndiaye) böyle yapmıştı.

EMRE MOR'LU TÜRK LİSTESİ HAZIR​
FFP'ye uyan Galatasaray, yeni sezonda boy göstereceği Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya 22 oyuncudan oluşan listeyi bildirime hakkına sahip oldu. 14 yabancıyı 8 Türk'le tamamlayacak sarı-kırmızılıların yerli havuzu şekillendi. Geçen yıl Şampyonlar Ligi listesinde yer alan Serdar Aziz, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş ve Muğdat Çelik'in yerlerini yeni sezonda Jimmy Durmaz, Şener Özbayraklı, Adem Büyük ve Emre Mor alacak. Mevcut kadrodan Selçuk İnan ve Emre Taşdemir eklemeleri yapılacak. Ahmet Çalık ve Ömer Bayram takımdan ayrılırsa yerli stoper ve yerli yedek kaleci de listeye bildirilecek.

OKAY YOKUŞLU, GALATASARAY'A MI? MENAJERİ SABAH'A AÇIKLADI
Emre Mor'u transfer eden G.Saray'ın, Celta Vigo'da oynayan bir başka Türk oyuncu Okay Yokuşlu'yu da istediği iddia edildi. 25 yaşındaki milli yıldızın menajeri SABAH'a yaptığı açıklamada Okay için Aslan'dan teklif gelmediğini söyledi. Batur Altıparmak, "Celta Vigo Kulübü, Okay'dan çok memnun ve uzun vadeli bir kontratı var. Okay'ın bu sezon çok daha başarılı olacağına inanıyorlar. Futbolcunun bonservisi 15 milyon Euro'nun üzerinde ve bu her geçen gün artıyor. Okay da kariyerine Avrupa'da devam etmek istiyor." diyerek noktayı koydu.

OKAN KOCUK'TA PAZARLIK SÜRÜYOR​
Muslera'ya yedek arayan Galatasaray, Altay Bayındır F.Bahçe'ye gidince Okan Kocuk'a yöneldi. Bursaspor'dan ayrılmak isteyen 23 yaşındaki Okan'a 300 bin Euro öneren Aslan'a "Bonservis bedeli 500 bin Euro" cevabı geldi. Okan geçen sezon Bursaspor'un 22 maçta kalesini korudu.