A Milli Takım deplasmanda Moldova'yı 4-0 yenerek liderliği kaptı

Ay-Yıldızlılar, Moldova’yı deplasmanda Cenk (2) Deniz ve Yusuf’un golleriyle devirdi. 6. maçlar sonunda puanını 15’e yükseltti. İzlanda'nın Arnavutluk'a yenilmesiyle grupta ilk iki için büyük bir avantaj sağladık... EURO 2020'ye katılma adına kapıları ardına kadar açtık...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2019 Güncelleme 11 Eylül 2019, 07:56
A Milli Takım deplasmanda Moldova’yı 4-0 yenerek liderliği kaptı

İÇİNDEKİLER




A Milli
Takımımız, Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Moldova'yı deplasmanda 4-0 yenerek EURO 2020 kapısını iyice araladı. Maçın 20.
dakikasında Umut'un ortasında Cenk ceza sahası içinde müsait pozisyonda topu kaleciye yolladı. 27'de Sandu'nun şutunu Merih kafayla uzaklaştırdı. 37'de Dorukhan'ın pasında savunmanın arkasına iyi sarkan Cenk, Millileri öne geçirdi.

DENİZ TÜRÜÇ'TEN HARİKA GOL
Milli Takımımız'ın 57'de kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Deniz Türüç müthiş bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. 64'te Dorukhan'ın pasında kaleciyi geçen Cenk Tosun açısını kaybedince topu auta yolladı.


MAÇTA SON SÖZÜ YUSUF SÖYLEDİ
79'da Zeki'nin ortasında Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutu direkten döndü, dönen topu Cenk kafayla ağlara gönderdi ve skoru 3-0 yaptı. Maçta son sözü ise 88'de Yusuf Yazıcı söyledi: 0-4.


MOLDOVA'YA KARŞI 10. ZAFER

A Milli Takım, Moldova deplasmanından galip gelerek rakibine karşı 10. galibiyetini elde etti. Milliler, Moldova ile 2 kez de berabere kaldı.

10 EYLÜL'DE YİNE GÜLDÜK
Ay-yıldızlılar, dün Moldova'yı devirerek 10 Eylül'de deplasmanda oynadığı maçlarda kazanma geleneğini sürdürdü. Milliler daha önce 10 Eylül'de deplasmanda oynadığı maçlarda San Marino, Romanya ve İsveç'i yenmişti.


CENK TOSUN MOLDOVA'YI SEVİYO
Dün akşamki maçta Moldova ağlarına iki gol gönderen Cenk, grupta Moldova'ya karşı iki maçta 4 gol kaydetti. Cenk, Türkiye'deki maçta da Moldova'ya 2 gol atmıştı.


YUSUF&DENİZ SİFTAH YAPTI
A Milli Takım'ın yıldız isimleri Deniz Türüç ve Yusuf Yazıcı dün Moldova karşısında Ay-Yıldızlı formayla ilk gollerini attı. Deniz frikikten güzel bir gol atarken, Yusuf da son bölümde şık bir vuruşla ağları sarsmayı başardı.


İRFAN: ÖNEMLİ BİR ADIM
Milli Takım'ın genç oyuncusu İrfan Can, Moldova maçı sonrası, "EURO 2020 için önemli bir adım attık" dedi.

DORUKHAN BOŞ GEÇMİYOR
Moldova karşısında Cenk Tosun'a gol pası veren Dorukhan, Milli forma ile çıktığı son 3 maçta 2 asist ve 1 gol ile oynadı. Performansıyla yine göz doldurdu.


FRANSA KAZANDI İZLANDA TAKILDI
A Milli Takımımız'ın yer aldığı H Grubu'nda dün oynanan diğer maçlarda Fransa sahasında Andorra'yı 3-0 mağlup etti. Fransızlar bu sonuçla grupta averajla liderliğini sürdürdü. Grupta Milli Takımımızı yakından ilgilendiren maçta ise Arnavutluk sahasında İzlanda'yı 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla Milli Takımımız'ın EURO 2020 yolundaki en ciddi rakiplerinden olan İzlanda ile olan puan farkı da 3'e çıktı.