EURO 2020'de korku dolu anlar! Danimarkalı Eriksen ölümle burun buruna geldi

Danimarka'nın yıldız oyuncusu Christian Eriksen dün takımının Finlandiya ile oynadığı maçın 43. dakikasında fenalaştı ve yere yığıldı. Yapılan müdahaleler sonrası hayata tutundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2021 Güncelleme 13 Haziran 2021, 06:58
EURO 2020’de korku dolu anlar! Danimarkalı Eriksen ölümle burun buruna geldi

İÇİNDEKİLER

EURO 2020'de korku dolu anlar... Danimarka'nın yıldız oyuncusu Christian Eriksen dün takımının Finlandiya ile oynadığı maçın 43. dakikasında fenalaştı ve yere yığıldı.

Bir süre yerde hareketsiz kalan Eriksen'e ilk müdahaleyi sahada önce takım arkadaşları yaparken ardından sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı.


Yıldız futbolcunun tedavisi sürerken takım arkadaşları büyük bir panik yaşarken, oluşturdukları çember ile takım arkadaşlarının tedavisi sırasında görüntülenmesine engel oldu. Olaydan kısa bir süre sonra ise Erkisen'den güzel haber geldi ve Danimarka Futbol Federasyonu 29 yaşındaki oyuncunun bilincinin açık olduğunu, tetkiklerin devam ettiğini duyurdu.


Eriksen'in yaşadığı rahatsızlık sonrası ara verilen maç 21.30'da kaldığı yerden yeniden başladı ve Finlandiya mücadeleyi 1-0 kazandı.


CESUR YÜREK KJAER
Danimarka'nın
Finlandiya ile oynadığı maçın 43. dakikasında fenalaşan ve kalp ritminde bozukluk meydana gelen Christian Eriksen'e sahada ilk müdahaleye yapan isim takım arkadaşı Simon Kjaer oldu. Geçmişte Fenerbahçe forması da giyen Kjaer, Eriksen'in başından tedavisi sırasında bir an olsun ayrılmadı. Kjaer, gözyaşları içinde saha kenarına gelen Eriksen'in eşini de teselli ederek muhteşem bir duruş sergiledi. Kjaer için Danimarka'nın doktoru Philip Lee: "Bir doktor olarak Kjaer'in bu akşam arkadaşının hayatını kurtardığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.