Fenerbahçe onun sonu oldu!

3.5 yıllık başkanlık döneminde 8 teknik direktörle çalışan Ali Koç’un ilk kurbanı Phillip Cocu olmuştu. Ali Koç’un göreve gelmesi sonrası takımın başına getirdiği ilk isim olan Hollandalı hoca çok iddialı bir şekilde göreve başlamıştı. Sarı-Lacivertli takımdan ayrıldıktan yaklaşık 9 ay sonra İngiliz ekibi Derby County’nin başına geçen Cocu yine aradığını bulamadı.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2022, 13:35 Güncelleme 02 Ocak 2022, 13:36
Fenerbahçe onun sonu oldu!

İÇİNDEKİLER

PSV Eindhoven'ı 3 kez Hollanda Ligi şampiyonu yapan Cocu 1 kez Hollanda Kupası, 2 kez de Hollanda Süper Kupası'nı kaldırarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti.



Kariyerinin çok önemli bir noktasında PSV ile sözleşmesini feshederek sürpriz bir şekilde Fenerbahçe'ye gelen başarılı hocanın bu kararı Hollanda'da büyük şaşkınlık yaratmıştı. Ancak Cocu'nun Fenerbahçe kariyeri beklendiği gibi gitmedi.



Sarı-Lacivertli takımın başında sadece 100 gün kalabilen Hollandalı teknik adamla yollar kısa sürede ayrıldı. 15 maçta sadece 3 galibiyet alabilen Cocu için Fenerbahçe sonrası da tam bir kabus oldu.



PSV'de görev yaparken ismi Hollanda Milli Takımı ve birçok önemli kulüple anılan Cocu şu anda adeta dip noktayı yaşıyor. Sarı-Lacivertli takımdan ayrıldıktan yaklaşık 9 ay sonra İngiliz ekibi Derby County'nin başına geçen Cocu yine aradığını bulamadı.



65 maçta 22 galibiyet alabilen ve 1.28'lik puan ortalaması yakalayabilen 51 yaşındaki teknik adam 14 Kasım 2020'de Derby'den gönderildi. Büyük bir hayal kırıklığı yaşatan Cocu, çok başarısız geçen İngiltere kariyeri sonrası iyice gözden düştü. 1 yılı aşkın süredir takım çalıştırmayan Hollandalı için "Teknik direktörlüğü bırakabilir" iddiaları ortaya atılıyor.