Son dakika: Serie A'da 11 yıl aradan sonra Milan şampiyon oldu! Interli Hakan Çalhanoğlu talihsizliği...

İtalya Serie A'da şampiyonluk düğümü son haftada çözüldü. Lider Milan deplasmanda Sassuolo ile karşı karşıya geldi. Milan zorlu karşılaşmada rakibini 3-0'lık skorla devirdi ve ezeli rakibi Inter'in 2 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

Giriş Tarihi 22 Mayıs 2022, 21:04 Güncelleme 22 Mayıs 2022, 21:23
Son dakika: Serie A’da 11 yıl aradan sonra Milan şampiyon oldu! Interli Hakan Çalhanoğlu talihsizliği...

İÇİNDEKİLER

İtalya Serie A'nın 38'inci ve son haftasında şampiyonu belirleyecek karşılaşmada Sassuolo sahasında Milan'ı konuk etti.

Citta del Tricolore Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip, 17 ve 32'nci dakikalarda Giroud ile 36'ncı dakikada Kessie'nin golleriyle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar, bu sonuçla en yakın rakibi Inter'in 2 puan önünde mutlu sona ulaştı.



11 YIL SONRA GELEN ŞAMPİYONLUK

Stefano Pioli'nin öğrencileri toplamda 18'inci şampiyonluğa ulaştı. Son olarak 2010-11 sezonunda şampiyon olma başarısı gösteren kırmızı-siyahlılar, 11 yıllık aranın ardından tekrardan mutlu sona ulaştı.

Geçtiğimiz sezon Milan forması giyen milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Inter'e karşı şampiyonluk mücadelesi vermişti. Ancak Inter, sezonun son haftalarında vitesi arttırarak haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan etti.

Bu sezon başı yaz transfer döneminde ise Milan'dan ayrılarak Inter'e imza atan Çalhanoğlu, taraftarların tepkisini çekti.

Her Milano derbisinde ıslıklanan milli oyuncumuz, bu kez Inter formasıyla Milan'a karşı şampiyonluk yarışı verdi. Yıldız oyuncu, eski takımı Milan'ın şampiyon olmasıyla birlikte İtalya'da bir kez daha lig şampiyonluğu yaşayamadı.