Messi’yle yetinmedi bir darbe de Ronaldo’ya vurdu! Fas’ın tarihi zaferinin ardındaki isim bakın kim çıktı?

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda belki de en büyük sürprizi Fas gerçekleştirdi. Afrika ülkesi, önce İspanya'yı ardından Portekiz'i eleyerek tarihe geçti. Fas Teknik Direktörü Walid Regragui tarihi zaferin gizli mimarını anlattı...

Giriş Tarihi 11 Aralık 2022, 13:43 Güncelleme 11 Aralık 2022, 13:43
Messi’yle yetinmedi bir darbe de Ronaldo’ya vurdu! Fas’ın tarihi zaferinin ardındaki isim bakın kim çıktı?

İÇİNDEKİLER

Kuzey Afrika ülkesi olan Fas, son 16 turunda İspanya'yı, çeyrek finalde ise Portekiz'i devirerek tarih yazmaya devam etti.

ÇEYREK FİNAL GÖREN İLK AFRİKALI
Fas teknik direktörü Walid Regragui, çeyrek final maçıyla birlikte Dünya Kupası tarihine geçti. 47 yaşındaki çalıştırıcısı, Dünya Kupası tarihinde çeyrek final yaşayan ilk Afrikalı teknik direktör olarak kayıtlara geçti.

PORTEKİZ GALİBİYETİNİN MİMARI
Regragui, Portekiz maçı sonrası çok konuşulacak bir açıklamada bulundu. Başarılı çalıştırıcı, İspanya zaferi sonrası kendisini birisinin ziyaret ettiğini ve sabaha kadar Portekiz maçına çalıştıklarını dile getirdi.

GECE BİRDEN KAPI ÇALDI
Regragui, "İspanya galibiyetinin gecesi otelde birden kapı çaldı. Kapıyı açtığımda onu gördüm, bir avuç kağıtla hızlıca içeri girdi ve 'Portekiz maçını kazanmak istiyorsan beni dinle, 3 plan hazırladım' dedi." şeklinde konuştu ve sözlerine devam etti.

"BAŞTA DALGA GEÇİYOR SANDIM"
Regragui, "Başta benimle dalga geçiyor sandım fakat çok ciddiydi. O gece sabaha kadar bu planlar üzerinde çalıştık. Kim olduğunu şu anlık açıklamayacağım fakat bu zaferde en büyük payın ona ait olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.


Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard

HERVE RENARD'DAN FAS'A DESTEK
Regragui'nin isim vermeden bahsettiği ismin Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard olduğu ortaya çıktı. 54 yaşındaki Fransız teknik adamın, Faslı meslektaşına yardım ettiği ifade edildi.

Suudi Arabistan turnuvadaki ilk maçında Arjantin'i 2-1 mağlup ederek büyük bir sürprize imza atmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN