Sarı lacivertliler Avrupa’nın zirvesinde: Dev kulüpler geride kaldı!

Ankaragücü ve Başakşehir önünde müthiş bir geri dönüş yapan Sarı-Lacivertliler bu alanda Süper Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde zirvede yer aldı. Fener, Avrupa’nın 10 büyük ligi arasında ise sadece Hollanda lideri Feyenoord’a geçilip 2. sırayı kaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2023 Güncelleme 21 Nisan 2023, 06:58
Sarı lacivertliler Avrupa’nın zirvesinde: Dev kulüpler geride kaldı!

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir'i uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup eden Fenerbahçe, puanını 63'e yükseltirken, zirve takibini sürdürdü.

Sarı-Lacivertliler'e 3 puanı getiren golleri uzun süredir suskun olan Joao Pedro'nun atması da dikkat çekici bir noktaydı.

Fenerbahçe, bu sezon kalesinde ilk golü gördüğü karşılaşmalarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti, toplam 23 puanı hanesine yazdı.

Sarı-Lacivertliler, bu sonuçların 4'üne Kadıköy'de imza atarken, 5'ini ise deplasmanda yaşadı. Fenerbahçe, geriye düştüğü maçlarda gösterdiği bu performansla Avrupa'nın büyük liglerine de damgasını vurdu.

Avrupa'nın 5 büyük ligi kabul edilen İngiltere, Almanya, İspanya, Fransa ve İtalya'da geriye düştükten sonra Fenerbahçe kadar puan toplayabilen başka bir takım yok.

Avrupa'nın 10 büyük ligine bakıldığında ise Fenerbahçe'yi geride bırakan tek bir takım var.

O da Hollanda lideri Feyenoord. Hollanda ekibi Feyenoord, bu sezon geriye düştükten sonra 24 puan topladı.

Fener'in Portekizli teknik patronu Jorge Jesus da Başakşehir maçı sonrası "Geriye düşse de vazgeçmeyen bir yapıyız oluştu" ifadesini kullanmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN