Aslan destan yazdı! Teknik Patron Okan Buruk Manchester United zaferini özetledi: Korkmadık, çekinmedik ve başardık...

Bu galibiyet Türk futbolu için çok önemli. Galatasaray’ın DNA’sında Avrupa’da başarı var. Korkmadık, çekinmedik ve başardık... Aldığımız bu galibiyet tarihi bir olay. 2 kez geri düştük. Hamle planlarken goller attık. 4 gün sonra maçımız var. Sevinmeye vakit yok!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2023 Güncelleme 04 Ekim 2023, 07:03
Aslan destan yazdı! Teknik Patron Okan Buruk Manchester United zaferini özetledi: Korkmadık, çekinmedik ve başardık...

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk Manchester United zaferi sonrasında açıklamalarda bulundu. "Çok güzel bir maç oldu. Maç çok fazla gitti geldi" diyerek sözlerine başlayan Buruk, şöyle devam etti: Ana mutluluğumuz, bir Türk takımının bir İngiliz takımını burada yenmesi.

Uzun yıllar hatırlanacak 3-2'lik bir galibiyet. Bu galibiyet, Türk futbolu için önemli. Adı üstünde, Avrupa Fatihi Galatasaray. Galatasaray'ın DNA'sında Avrupa'da başarı var. Korkmadık, çekinmedik, oynadık ve maçı kazandık. Bu galibiyet tarihi bir olay.

HERKESİ KUTLUYORUM
Kaan Ayhan'la başladık. Ayağı iyi bir oyuncu. Torreira'yı bıraz ilerde kullandık. Kaan önemli işler yaptı. Kerem'i forvet arkası oynattık. 2 kez geriye düştük. Hamle yapmayı planlarken goller attık. Bu galibiyet bizim gruptaki durumumuz için de önemli. Ama sevinmeye fazla vaktimiz yok. 4 gün sonra ligde maçımız var. Tüm oyuncularımı kutluyorum.

GOL ATMAYI ÇOK İSTEDİM
Kerem Aktürkoğlu dün çok mutluydu. Yıldız futbolcu, "Golün geleceğini hissediyordum. Bunun için çok çalışıyorum. Bazen olmuyor. Gol atamadığım zaman eleştiri de oluyor. Bugün gol atmayı gerçekten çok istedim. Çok mutluyum" dedi.



HEM SAVUNMADA HEM DE HÜCUMDA DÖKTÜRDÜ
1. golde Zaha'ya, 3. golde Icardi'ye asist yapan Davinson Sanchez, hem hücum hem de savunma geceye damga vurdu. Manchester United'ı 3-2 yenerek tarihi bir zafer elde eden Galatasaray'da maçın yıldızı Davinson Sanchez oldu.

Galatasaray'ın yediği 2. golde orta çizgiye yakın bir yerde ayağı kaydığı için büyük üzüntü yaşayan Kolombiyalı stoper Galatasaray'ın attığı 3 golün 2'sinin asistini yaptı. İlk golde Zaha'ya attığı uzun topla hanesine asist yazdıran Sanchez, Icardi'nin attığı 3. golde de kafayla gol pasını verdi.

Sanchez hem savunma hem de hücum performansıyla Old Trafford tribünlerini adeta yasa boğdu.

SİZİ DUYMUYORUM
Galatasaray'ın ilk golünü kaydeden Wilfried Zaha eski takımını yine boş geçmedi. Manchester'a karşı çıktığı son 5 maçta 4 gol kaydeden Fildişili yıldız, kendisini ıslıklayan United taraftarlarına da 'sizi duymuyorum' şeklinde işarette bulundu.

TUTMAYIN UÇUYOR!
Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi dün Manchester United maçında oyunun kaderini değiştiren isim oldu. Yıldız futbolcu 78'de kazanılan penaltı vuruşunda topu dışarı atıp taraftarlarını üzerken, 3 dakika sonra attığı golle Sarı-Kırmızılı taraftarları sevince boğdu. Şampiyonlar Ligi gruplarında bu sezon ilk golünü kaydeden Arjantinli attığı golle de takımını galibiyete taşıdı.

NAPOLİ: 2 R.MADRİD: 3
Şampiyonlar Ligi C Grubu maçında Real Madrid deplasmanda geri düştüğü maçta Napoli'yi 3-2 mağlup etti. Diğer sonuçlar şöyle: C Grubu: Union Berlin-Braga: 2-3, B Grubu: PSV-Sevilla: 2-2, Lens-Arsenal: 2-1, D Grubu: Salzburg- Real Sociedad: 0-2, Inter- Benfica: 1-0.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN