Sivasspor - Fenerbahçe maçında verilen penaltı kararı doğru mu? Erman Toroğlu A Spor'da açıkladı: "Galatasaray'ın şampiyonluğu hayırlı olsun"

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasındaki EMS Yapı Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşması 2-2 tamamlandı. Bu sonuçla şampiyonluk yarışında haftaya lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde başlayan Fenerbahçe, sarı-kırmızılıların kazandığı haftada rakibinin 4 puan gerisine düştü. Karşılaşmaya Sivasspor'un kazandığı penaltı pozisyonu damga vurdu. Usta spor yorumcusu Erman Toroğlu, A Spor'da şampiyonluk yarışını ve penaltı pozisyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toroğlu, "Lig bitti abi, Galatasaray'ın şampiyonluğu hayırlı olsun." dedi. Peki, Sivasspor lehine VAR'ın verdiği penaltı kararı doğru mu? İşte Toroğlu'nun açıklamaları.

Giriş Tarihi 23 Nisan 2024, 00:32 Güncelleme 23 Nisan 2024, 00:54
Sivasspor - Fenerbahçe maçında verilen penaltı kararı doğru mu? Erman Toroğlu A Spor’da açıkladı: Galatasaray’ın şampiyonluğu hayırlı olsun

İÇİNDEKİLER

Trendyol Süper Lig'de 33. hafta yapılan tek maçla tamamlandı.

Ligde haftanın kapanış maçında EMS Yapı Sivasspor, konuk ettiği Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

Bu sonuçla şampiyonluk yarışında haftaya lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde başlayan Fenerbahçe, sarı-kırmızılıların kazandığı haftada rakibinin 4 puan gerisine düştü.

Galatasaray ise sahasında Siltaş Yapı Pendikspor'u 4-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

MANAJ YERDE KALDI, VAR'DAN UYARI GELDİ
Sivas'ta oynanan Sivasspor - Fenerbahçe maçının kaderini ise uzatma dakikalarındaki penaltı kararı belirledi.

80. dakikada İrfan Can'ın golüyle yeniden öne geçen Fenerbahçe, maçın son anlarında kalesinde tehlike yaşadı. Soldan atılan uzun topta savunma arkasına sarkan ve topu kontrol eden Rey Manaj, Djiku'nun önünde Livakovic'le karşı karşıya pozisyonda topu dışarı vurdu.

Manaj pozisyonun ardından yerde kaldı ve penaltı bekledi.

Hakem Cihan Aydın, bir süre VAR incelemesini bekledi. VAR'da görev yapan Alman hakem Benjamin Brand, Cihan Aydın'ı pozisyonu izlemeye davet etti.

CİHAN AYDIN POZİSYONU İZLEYİP PENALTI NOKTASINI GÖSTERDİ
VAR davetiyle pozisyonu izleyen Cihan Aydın, sahaya dönüp penaltı kararı verdi. Penaltıda topun başına geçen Manaj, Livakovic'i ters köşeye yatırdı ve skora 2-2'lik dengeyi getirdi.

Fenerbahçe cephesi, hakeme penaltı kararıyla ilgili yoğun tepki gösterdi.

"BİZ ADALET İSTİYORUZ"
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında VAR'da yabancı hakemin olduğunun hatırlatılması üzerine Fenerbahçe teknik direktör İsmail Kartal, "Yabancı hakem var diye olmayan bir şey niye olmuş gibi aleyhimize veriliyor. Yabancı hakem olur, yerli hakem olur biz adalet istiyoruz. Bu akşam adalet penaltı pozisyonunda aleyhimize işledi." diye konuştu.

VAR KAYITLARI SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK
Bu maçtaki penaltı kararının VAR kayıtları, Salı akşamı TFF tarafından yayınlanacak.

Usta yorumcu Erman Toroğlu maçın ardından A Spor'da yayınlanan 90+1 programında ligdeki son durumu ve penaltı pozisyonunu yorumladı.

Görüntüler BeIN Sports'tan alınmıştır.

PENALTI KARARI DOĞRU MU?
Penaltının Djiku'nun müdahalesine verildiğini belirten Toroğlu, "Pozisyon kırmızı kart değil çünkü kalecinin müdahale alanında" dedi.

GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUĞU HAYIRLI OLSUN
Toroğlu, "Lig bitti abi, Galatasaray'ın şampiyonluğu hayırlı olsun. O mucizeleri yapacak futbolcular da yok, teknik direktör de yok. İrfan Can en tehlikeli adamın senin bir tane defans çıkarsana." diyerek Galatasaray'ın şampiyonluğa çok yakın olduğunu ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN