EuroLeague soykırımcıya arka çıktı: Panathinaikos koçu Ergin Ataman'a para cezası verdi! "Ben Türk'üm bana bir şey yapamazsınız" demişti

EuroLeague yönetiminden skandal Ergin Ataman kararı! EuroLeague'den skandal Ergin Ataman kararı! EuroLeague yönetimi Panathinaikos koçu Ergin Ataman'a 35 bin Euro para cezası verdi. Panathinaikos ise yapılan kulüp açıklamaları sebebiyle 30 bin Euro cezaya çarptırıldı.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2024, 00:25 Güncelleme 30 Nisan 2024, 02:10
EuroLeague soykırımcıya arka çıktı: Panathinaikos koçu Ergin Ataman’a para cezası verdi! Ben Türk’üm bana bir şey yapamazsınız demişti

İÇİNDEKİLER

EuroLeague yönetimi Panathinaikos'ta başantrenör Ergin Ataman'a 35 bin Euro para cezası verdi. Panathinaikos ise play-off ilk müsabakasının ardından hakem performanslarına ilişkin yapılan kulüp açıklamaları sebebiyle 30 bin Euro cezaya çarptırıldı.

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin AtamanA Milli Basketbol Takımı Başantrenörü ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman

Yunan ekibinde başantrenör Ergin Ataman, EuroLeague Play-Off çeyrek finalinde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile yapılan maçlarda yaşananlardan dolayı 35 bin Euro para cezası aldı.

Ergin Ataman'a Play-Off'lardaki ilk karşılaşmada yaptığı açıklamalardan dolayı 30 bin Euro, ikinci maçtan önce medya ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı 5 bin Euro para cezası verildi.

Öte yandan Panathinaikos Basketbol Takımı'na ise birinci maçtan sonra hakem performanslarına yönelik açıklamalar nedeniyle 30 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

BEN TÜRK'ÜM BANA BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, 26 Nisan'da Maccabi Tel Aviv'i 95-79 yendikleri THY EuroLeague play-off serisi ikinci maçının ardından basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maça ilişkin değerlendirmelerini yaptıktan sonra rakip Tel Aviv'den birinin kendisini tehdit ettiğini ifade eden deneyimli koç, basın toplantısı esnasında cevap vermişti.

"Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, 'İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedi. Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Türkiye vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız."

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Basketbol THY Euroleague play-off çeyrek final serisinde Panathinaikos AKTOR-Maccabi Tel Aviv maçının ardından İsrail temsilcisinin görevlisi tarafından tehdit edilen A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü ve Panathinaikos AKTOR Başantrenörü Ataman ile telefonda Ergin Ataman'ı arayarak, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu ve destek mesajını iletti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN