WhatsApp yeni özelliğini yayınladı

Milyarlarca kişinin kullandığı sosyal mesajlaşma ağı WhatsApp kullanıcılarını sevindirecek bir yeniliğe imza attı.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2018, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2018, 12:52
WhatsApp yeni özelliğini yayınladı

İÇİNDEKİLER

Bilinmeyen numara servislerinin işine göz diken WhatsApp, vCard adını verdiği yeni bir özelliği test etmeye başladı. Kullanıcılar, kendilerine mesaj atan tanımadıkları numaraların kimlere ait olduğunu doğrudan görebilecek.

Şu an için yeni WhatsApp'ın Android sürümünün beta çalışması kapsamında denenen özelliğin, olumlu geri dönüşler alınması halinde yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bu sayede kullanıcılar kendilerine mesaj atan ancak rehberlerinde kayıtlı olmayan kişilerin kimliğini kolaylıkla öğrenebilecek.

Ayrıca sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir kez daha platforma entegre ettiği bir özelliği ile gündemde. WhatsApp, Android sürümüne kullanıcılarının oldukça işine yarayacak bir özellik ekledi.

Android uygulamasına birkaç yenilik getiren WhatsApp'ın en dikkat çeken güncellemesi ise silinen fotoğraf ve videoları kendi sunucuları üzerinden geri getirmenize imkan veren yeniliği oldu.

Yeni güncelleme ile kullanıcılar yanlışlıkla ya da kasten sildiği fotoğraf, dosya veya video gibi medyaları geri getirebilecek. Bu da WhatsApp'ın paylaşılan bilgileri depoladığını işaret ediyor.

EMOJİ TARAMASI
WhatsApp'ta çok fazla emoji var, evet. Bazen doğru anda doğru emoji'yi bulmak çok zor olabiliyor. Artık istediğiniz emoji'yi kelime kullanarak aramanız mümkün olacak. Ancak bu özelliği kullanmak için 'auto correct' özelliğinizin açık olması gerekiyor.