Hadi 2 Eylül ipucu sorusu yayınlandı mı? Safran ile yapılan tatlı nedir?

Turkcell'in tasarladığı 'Hadi' bilgi yarışması ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. Hadi'nin 2 Eylül ipucu sorusu son zamanlarda uygulamayı kullananların merak ettiği soruların başında geliyor. Peki Hadi 2 Eylül ipucu sorusu yayınlandı mı? Evet yayınlandı. Her gün binlerce lira dağıtan programın ipucu sorusu Safran ile yapılan tatlı nedir oldu? İşte safran ile yapılan tatlının cevabı ve Hadi bilgi yarışmasına dair tüm detaylar...

Giriş Tarihi 02 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2018, 16:34
Hadi 2 Eylül ipucu sorusu yayınlandı mı? Safran ile yapılan tatlı nedir?

İÇİNDEKİLER

Hadi 2 Eylül ipucu sorusu yayınlandı. Safran ile yapılan tatlı hangisi? 2 Eylül Hadi ipucu akşam yarışması için ipucu sorusu Safran ile yapılan tatlı nedir? oldu. Hadi bilgi yarışması tüm hızıyla devam ediyor. Müge Boz ve Merve Toy'un sunduğu hem eğlendirici hem bilgilendirici olan yarışma, her gün binlerce lira dağıtıyor. Hadi sosyal medya hesaplarından günün ipucu yayınlandı. Safran ile yapılan tatlı nedir?

Hadi 2 Eylül ipucu sorusu... Safran ile yapılan tatlı nedir? Hadi ipucu 2 Eylül soru ve cevabı yayınlandı. Online bilgi yarışması Hadi, hız kesmeden devam ediyor. Hadi ipucu nedir diye merak eden yarışmacılar için beklenen paylaşım yapıldı. Akşam yarışması için paylaşılan ipucu bir Osmanlı tatlısı oldu. Hadioynalive hesabından verilen ipucunda '10.000 TL ödüllü Hadi bu akşam 20.30'da. Eskiden bu tatlısız düğünlere, özellikle sünnet düğünlerine düğün denmezmiş. Bir Osmanlı tatlısı. Biraz daha kolaylaştırırsak bu rengi almasındaki en önemli malzeme de safran. Acaba ne olabilir?' dendi. İşte Hadi ipucu ile ilgili bilgiler...



SAFRAN İLE YAPILAN TATLININ ADI NEDİR? HADİ 2 EYLÜL İPUCU SORUSU

Safran ile yapılan tatlı elbette ki Zerde... Zerde, Osmanlı dönemlerinden bu yana toplantıların vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Eski dönemlerde matem yemeği olarak bilinen Zerde, sonraları sünnetlerde, düğünlerde ve zafer kutlamaları gibi özel günlerde de servis edilmeye başlamıştır. Zerde'nin bu dönemlerde bu kadar sevilmesinin nedeni ise safranın güneşe ve altına benzeyen güzel sarı rengi olmuştur. İşte,

ZERDE NEDİR
Eski dönemlerde "Zerdesiz sünnet düğününe düğün denilmez" sözleriyle bilinen Zerde tatlısı, gerçek safran, hakiki bal, pirinç, kuş üzümü ve nar ile ikram edilmekteydi. Zerde'nin günümüzde pek fazla yapılmamasının nedenleri arasında ise hammaddesini oluşturan Safran'ın kilogram bazındaki pahalılığı dolayısıyla satışının yapılmaması yer almaktadır.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Şehzadeleri Bayezid ve Cihangir'in 1539'daki sünnet düğününde ikram edilen yemeklerin kaydedildiği defterde vezirlere verilen ziyafet için yapılmıştır. 13 gün süren bu sünnet kutlamaları sırasında zerde sadece vezirlerin sofralarında değil, toplumun farklı kesimlerine verilen tüm ziyafetlerinde yer almıştır.

HADİ NEDİR?
Geçtiğimiz haftalarda AppStore'larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; "cepteki televizyon" teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:

Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)

O zaman Hadi.