Kimse evinde güvende değil

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2018 Güncelleme 17 Eylül 2018, 00:00
Kimse evinde güvende değil

İÇİNDEKİLER

İnternete bağlı bilgisayarlar tamamen açık birer hedef... Bilgisayarlara sızmak için artık hacker olmaya bile gerek yok. Yani evde laptopunuz varsa internette yaptığınız her hareket, tüm alışveriş bilgileriniz ve evde attığınız adım hatta aldığınız nefes bile takip altında olabilir. Bakınız yasadışı dedektiflik hizmeti veren bir hacker neler anlatıyor:

YATAK ODASINDALAR
Herhangi bir bilgisayara giriyorum. Şirket, mail ve sosyal medya ağ şifrelerini ele geçiriyorum. Kiminle ne yazıştı, kredi kartını, nerelerde, ne almak için kullandı, Facebook'ta kimin profiline baktı bunların kaydını alabiliyorum. Diyelim ki, siz evde, laptop'unuzun önünde oturuyorsunuz. Bilgisayarınızdan müzik dinliyorsunuz. O sırada Facebook'unuz açık, Twitter'ınız açık. Başlıyorsunuz ojenizi silmeye, sonra duşa girip geliyorsunuz. Ben hem sizin bilgisayarınıza girip orada ne yaptığınızı görüyorum hem de sizi izleyebiliyorum... Siz ise tamamen yalnız olduğunu düşünüyorsunuz.

ATTIĞINIZ ADIMI GÖRÜYORLAR
Bir keresinde, bir kadınla 'chat'leşiyorduk. "Çay alıp, geliyorum" dedi. "Bana da getirir misin?" dedim. Dalga geçti, "Tamam olur" dedi, "Açıyorum CD-ROM'u, koyarsın, ben oradan alırım" dedim. Güldü. Çayı getirince küt diye CD bölümünü açtım, kadın bir daha benimle konuşmadı! Ben buradan bilgisayarları da açıp kapatabiliyorum. İnsanların klavyelerini ve mouse'larını da kontrol edebiliyorum. Hatta, ekranlarında yazı çıkartabiliyorum...



YARIN: WHATSAPP, FACEBOOK ve DİĞERLERİ...