Peak Games nedir? Peak Games reklamı kaldırıldı mı?

Gündemin popüler konularından biri olan Peak Games hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peak Games dün akşam yayınladığı bir reklamla büyük ilgi çekmeyi başardı. Peki Peak Games nedir, reklamda neler anlatılıyor?

Giriş Tarihi 20 Şubat 2019, 10:21 Güncelleme 20 Şubat 2019, 10:21
Peak Games nedir? Peak Games reklamı kaldırıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Peak Games yayınladığı reklamla ilgi odağı olurken bu durum kısa sürdü. Türkiye'de 41 televizyon kanalına aynı anda verdiği Peak Games reklamının özgün olmadığı yorumları geldi. Bu gelişme üzerine şirket açıklama yaparak reklamı kaldırma kararı aldı. İşte o reklamdan ayrıntılar…

PEAK GAMES REKLAMI NEDEN KALDIRILDI?



Arabasını kullanan ve kaza yapmaktan son anda kurtulan birinin hikayesinin anlatıldığı sigorta reklamına benzeyen reklamda şu açıklamalar yer aldı:

"Uyan... Birlikte dünyayı değiştireceğiz. Ama önce tanışmalıyız. Şaka zannediyorsan kanalı değiştir, ciddiyetimizi anla."

"Kimiz biz? Biz bir takımız. İstanbul'dan. Teknolojikeri 300 milyondan fazla kişiye ulaşan bir takım. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biriyiz..."

"Biz birilerini arıyoruz... Sıradanla yetinmeyenleri, DENEYENLERİ, Hatalarından utanmayanları, öğrenmeye aç olanları, 'benim vazifem değil' laflarından bıkanları, birinin lafını fikirle kesenleri, 'bu iş nasıl daha iyi yapılır' diye soranları, ayakkabısına taş girse de koşmayı bırakmayanları, sevdiği çizgi film için sabah erkenden kalkanları, hayal edenleri, hayallerinin sınırlarını bilmeyenleri, 'iyi, mükkemmelin düşmanıdır' diyenleri, kendi güvenli dünyasından çıkmak isteyenleri, değişmeye cesaret edenleri, son teknolojileri sadece kullanmakla yetinmeyip o teknolojikeri geliştirmek isteyenleri arıyoruz.

"Seni sonuna kadar destekleyen bir ekibin olsun istiyorsan, bizi bul."

Peak Games şirketi reklamlarının özgün olmadığı tepkisine ise şu şekilde yanıt verdi:



"Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkansız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz. Ajans'la 3 aylık tüm görüşmelerimiz kayıt altında. Sadece Türkiye değil, Ajans'ın bağlı olduğu network'e Amerika'da da hukuki süreci başlatarak sonucu sizlerle paylaşacağız."