WhatsApp hangi hesapları kapatıyor?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta yapılan en ufak değişiklik milyonlarca kullanıcıyı etkiliyor. Bu bağlamda WhatsApp, güvenlik ve gizliliği tehdit eden uygulamaları geçici süreliğine kapatma kararı aldı.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2019, 16:18 Güncelleme 11 Nisan 2019, 11:04
WhatsApp hangi hesapları kapatıyor?

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, güvenlik ve gizliliği tehdit eden uygulamaları geçici süreliğine kapatma kararı aldı. Peki o uygulamalar neler? 2010 yılında hayatımıza giren WhatsApp'ın şu anda milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Gün geçtikçe artan kişi sayısı, popüler uygulamayı çeşitli güvenlik sorunlarına maruz bırakıyor. Hal böyle olunca Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp, güvenlik ve gizlilik açısından yeni bir karar aldı.

Üçüncü parti uygulamaların yol açtığı güvenlik sorunlarına karşı yeni bir önlem alan WhatsApp, bu tarz uygulamalar kullanan kullanıcılarının hesaplarını geçici olarak kapatacak.Peki çüncü parti uygulaması ne demek? WhatsApp, hangi üçüncü parti uygulamalarından bahsediyor? Hem gizliliği hem güvenliği tehdit eden üçünücü parti uygulamalar akıllı telefonların mağazalarında rahatlıkla bulunabiliyor. Örneğin WhatsApp Emoji, WhatsApp Gold, üçüncü parti uygulamalardandır.

Peki hesabınız kapatılırsa ne yapmanız gerekir?

Söz konusu üçüncü parti uygulamalarını kullanan kişiler, WhatsApp hesaplarını görünce endişelenmesin. Eğer başınıza böyle bir durum geldiyse, uygulamayı tekrar yükleyip hesabınızı tekrar açarsanız problem çözülmüş olacak.