Huawei ve ABD anlaşacak mı? Huawei'nin yeni işletim sistemi Ark OS görüntüleri ortaya çıktı!

Huawei ve ABD arasında yaşanan gerginlikteki son durum teknoloji meraklıları tarafından takip ediliyor. Son olarak ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Çin ile ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanması halinde Trump'ın ABD'nin Huawei'ye yönelik yaptırımlarını gevşetebileceğini belirtti. Aynı zamanda Çinli şirket bir süre önce kendi işletim sistemi için çalışmalara başlamıştı. Huawei'nin yeni işletim sistemine dair görüntülerin ortaya çıktığı konuşuluyor.

Giriş Tarihi 10 Haziran 2019, 20:24 Güncelleme 10 Haziran 2019, 20:59
Huawei ve ABD anlaşacak mı? Huawei’nin yeni işletim sistemi Ark OS görüntüleri ortaya çıktı!

İÇİNDEKİLER

Huawei ve ABD arasında yaşanan gerginlikten sonra Huawei yeni bir işletim sistemi için harekete geçmişti. Bu nedenle teknoloji meraklıları Huawei ve ABD arasındaki son gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediyor.

KENDİ SİSTEMİNİ GELİŞTİRİYOR

Çinli şirket her türlü olumsuz ihtimale karşı bir plan hazırladı ve kendi işletim sistemine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Android lisansı askıya alınan şirketin yeni işletim sistemini Ark OS olarak adlandırılacağı konuşuluyor.

Huawei Cihazları Başkanı ve Tüketici İş Grubu CEO'su olan Richard Yu yaptığı açıklamada yeni işletim sisteminin bilgisayar, akıllı telefon, araba, aksesuarlarla uyumlu olacağını da belirtmişti.

NELER OLACAK?

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerinde ilerlemenin, ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi'nin bu ayın sonunda G20 zirvesi sırasında yapacakları görüşmede yaşanabileceğini belirtti.

"BELİRLİ GARANTİLER ALIRSAK..."

The Guardian'ın haberine göre Mnuchin, bir ticaret anlaşması olmaması durumundaysa, Washington'un bütçe açıklarını azaltmak için gümrük tarifeleri uygulamayı sürdüreceği uyarısı yaptı ve ekledi:

"Başkan Trump, ticaret konusunda ilerleme sağlarsak ve belirli garantiler alırsak Huawei konusunda belirli şeyler yapmaya istekli olabileceğini söylüyor. Eğer Çin bir anlaşma yolunda ilerlemek isterse, biz ortaya koyduğumuz koşullar çerçevesinde ilerlemeye hazırız. Eğer Çin adım atmak istemiyorsa, Başkan Trump ilişkileri yeniden dengelemek için tarifelerin uygulanmasına devam etmekten mutlu olur."