Instagram'a yeni özellikler geliyor! Stop Motion özelliği aktif olacak

Sosyal medya platformu Facebook'un bünyesinde yer alan Instagram kullanıcılara sunulacak yeni özellikleri test ediyor. Bu özellikler arasında en dikkat çekeni ise Instagram'ın bir dönem kullanıcılarına sunduğu ancak sonradan bilinmeyen bir sebepten ötürü kaldırdığı 'Stop Motion' özelliği oldu. Peki, Stop Motion özelliği nedir? İşte yeni özelliklere dair detaylar...

Giriş Tarihi 23 Haziran 2019, 23:37 Güncelleme 24 Haziran 2019, 02:20
Instagram’a yeni özellikler geliyor! Stop Motion özelliği aktif olacak

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram'a yeni özellikler geliyor. Şimdilik test aşamasında olan özellikler, testlerin onay almasının ardından kullanıcılara sunulacak.

STOP MOTİON NEDİR?

Instagram'ın bir dönem kullanıcılarına sunduğu ancak sonradan bilinmeyen bir sebepten ötürü kaldırdığı 'Stop Motion' özelliği oldu. Stop Motion özelliğiyle belirtilen süre boyunca kayıt yapabiliyor ve bu kaydı durdurabiliyor sonra da kayda devam edilebiliyor. Bu sayede ortaya hareketliymiş gibi görünen görüntüler çıkıyor.

YENİDEN SUNULACAK

Instagram bu özelliğin işlevselliğini artırarak biraz daha kullanışlı bir şekilde kullanıcılarının hizmetine yeniden sunmaya hazırlanıyor. Hikayeler içinde kullanılabilecek özellikte kaydı 10 kere durdurmak mümkün olacak.

DAHA RAHAT PAYLAŞILACAK

İkinci özellik, aslında biraz daha yeniden tasarlama olarak karşımıza çıkıyor. Instagram'da IGTV aracılığıyla paylaşılan videoların, Facebook'ta daha rahat bir şekilde paylaşılabilmesi için arayüz sayfası yenilendi. Bu sayede kullanıcılar IGTV videolarını kolaylıkla Facebook'ta paylaşabilecekler.