Instagram çalışmalara başladı! Çok kullanılan o özellik tarih oluyor

Sosyal medya devi Facebook bünyesinde yer alan Instagram, yaptığı açıklamada fotoğrafların altından beğeni sayısını kaldırmak için çalışma başlattıklarını duyurdu. 6 ülkeyi pilot çalışmasına dahil eden Instagram'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada kullanıcıların beğeni sayısıyla ilgilenmesinden öte fotoğraf paylaşmaya odaklanmasının beklendiği, beğeni sayısının gizlenmesinin bu yönde atılan bir adım olduğu vurgulandı.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 19:19 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 22:44
Instagram çalışmalara başladı! Çok kullanılan o özellik tarih oluyor

İÇİNDEKİLER

Instagram, yaptığı açıklamada fotoğrafların altından beğeni sayısını kaldırmak için çalışmalara başlandığını duyurdu. Instagram 6 ülkeyi pilot çalışmasına dahil etti. Instagram kullanıcıları ise Twitter'da Instagram DELETE hashtag'iyle on binlerce tweet attı.

BEĞENİLER GÖZÜKMEYECEK

Test süreci sona erdiğinde Instagram, planına sadık kalırsa dünya genelinde yeni uygulamasını devreye sokacak. Böylece kullanıcılar kendi paylaştıkları fotoğraflarının beğeni sayısını görmeye devam ederken, farklı kullanıcıların paylaştıkları fotoğraflardaki beğenileri görmesi mümkün olmayacak.

INSTAGRAM'DAN AÇIKLAMA

Şirket, yaptığı açıklamada belirttiği gibi beğeni sayısına odaklanılmasını istemiyor ve doğrudan fotoğrafa yoğunlaşılmasının önemine vurgu yapıyor.

TWITTER'DA GÜNDEM OLDU

Diğer yandan Instagram'ın bu açıklaması kullanıcıların bir kısmının hoşuna gitmedi. Instagram DELETE hashtag'iyle açılan başlığa binlerce tweet atılırken, kullanıcılar Instagram'ın bu adımı atması halinde hesaplarını sileceğini kaydediyor.