iPhone 11 böyle gözüküyor! iPhone XI yeni özellikleri nasıl olacak? İşte iPhone 11 Max ve iPhone 11 R

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yeni akıllı telefonu olan iPhone XI modelini Eylül ayında tanıtması bekleniyor. Apple'ın iPhone 11, iPhone Max ve iPhone 11 R cihazlarını tanıtacağı konuşuluyor. Daha modeller tanıtılmadan birçok sitede iPhone modellerinin görüntüleri dolaşmaya başladı. Peki, iPhone XI yeni özellikleri nasıl olacak? İşte iPhone 11 Max ve iPhone 11 R cihazlarına dair merak edilenler...

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2019, 21:15 Güncelleme 21 Temmuz 2019, 21:15
iPhone 11 böyle gözüküyor! iPhone XI yeni özellikleri nasıl olacak? İşte iPhone 11 Max ve iPhone 11 R

İÇİNDEKİLER

Apple'ın yeni akıllı telefon serisi iPhone 11 için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Yeni iPhone'ların hem tasarım hem donanım anlamında çeşitli değişikliklerle çıkacağı konuşulurken bir yandan da daha modeller tanıtılmadan birçok sitede iPhone modellerinin görüntüleri dolaşmaya başladı. Peki, iPhone XI yeni özellikleri nasıl olacak? İşte iPhone 11'e dair son detaylar...

EKRAN ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

iPhone XI yani iPhone 11 5.8 inç'lik bir ekranla gelecek. iPhone XI Max ise 6.5 inç'lik geniş bir ekranla karşımızda olacak. iPhone XR 2019 sürümünün ekranı ise 6.1 inç olacak.

ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

Apple'a yakın kaynaklarca paylaşılan bilgiler doğrultusunda, 2019 iPhone XI modelinin üçlü ana kamera kurulumuna, 4000 mAh bataryaya, 15W kablosuz şarj desteğine ve 120Hz OLED ekrana ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Apple'ın Eylül ayında tanıtacağı yeni amiral gemilerinin, iPhone XI, iPhone XI Max ve iPhone XR 2019 olarak adlandırılacağı düşünülüyor.

Wall Street Journal tarafından son paylaşılan raporlarda iPhone XI'in 5.8 inç boyutundaki OLED ekranın üzerine kurulacak.

2018 model XR'ın aksine XR 2019'un 6.1 inçlik OLED ekranın üzerine kurulacak.

Ayrıca, kamera bakımından da bir önceki nesil XR modeline göre farklılık gösterecek olan XR 2019′un çift arka kamera kurulumuna da ev sahipliği yapması bekleniyor.

Yeni iPhone modellerinde beklenen en büyük yenilik ise Type-C ve ekrandan parmak izi sensörü olarak bekliyor.

Ayrıca çentik boyutlarında bir takım düzenlemeler de yapılacak. Bu düzenleme, çentiğin boyutunun küçültülmesine yönelik olacak. Type-C girişine sahip iPhone'lar, iPhone sahipleri için ucuz ve kolay aksesuarın yolunu açacak.

Bununla birlikte parmak izi okuyucusu da, gerçek bir iddia olabilir. Geçtiğimiz aylarda Apple, Face ID ile Touch ID ikilisi içeren bir patent almıştı.