iPhone 11 ne zaman çıkacak? iPhone 11 yeni özellikleri nelerdir? iPhone 11 kaç TL olacak?

Teknoloji devi Apple'ın tanıtacağı yeni modeller teknoloji meraklıları tarafından heyecanla bekleniyor. Aynı zamanda yeni modellerle birlikte tanıtılacak iOS 13 güncellemesi için heyecanlı sürüyor. Gözler şimdi Apple'ın bu yıl 10 Eylül'de gerçekleştireceği etkinliğe çevrildi. "iPhone 11 ne zaman çıkacak?" sorusu bugünlerde teknoloji meraklıları tarafından merakla araştırılıyor. Peki, iPhone 11 yeni özellikleri nelerdir? iPhone 11 kaç TL olacak?

Giriş Tarihi 09 Eylül 2019, 20:17 Güncelleme 10 Eylül 2019, 01:37
iPhone 11 ne zaman çıkacak? iPhone 11 yeni özellikleri nelerdir? iPhone 11 kaç TL olacak?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca Apple kullanıcısı büyük bir merakla iPhone 11'in tanıtılacağı tarihi beklemeye başladı. Birbirinden farklı yeniliklerle gelecek olan iPhone 11 için geri sayım sürüyor. Bu kapsamda teknoloji meraklıları arama motorlarında iPhone 11 ne zaman çıkacak sorusuna yanıt arıyor. Peki, iPhone 11 yeni özellikleri nelerdir? iPhone 11 kaç TL olacak? İşte detaylar...

İPHONE 11 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Apple'ın göz bebeği iPhone 11'in özellikleri belli oldu. 3 model şeklinde çıkacağı ifade edilen iPhone 11'in modellerinin isimleri de daha önce haberlerde çıkanlara göre farklı olabilir. Apple'ın ne zaman satışa sunulacağı biliniyor.

İSİMLER FARKLI OLABİLİR

Her ne kadar iPhone'ların isimleri iPhone 11, iPhone 11 Max ve iPhone XR 2019 olarak geçse de, ABD basınında farklı isimler yer aldı. ABD basınında yer alan haberlere göre telefonlar iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ismiyle tanıtılabilir.

İPHONE 11 NE KADAR OLACAK?

Üç modelde de A13 çipi yer alacak. Modellerin fiyatları sırası ile 749, 999, 1099 dolar olacak. 6.1 inçlik iPhone 11 LCD ekrana ev sahipliği yaparken 5.8 inçlik iPhone 11 Pro ve 6.5 inçlik iPhone 11 Pro Max OLED ekrana ev sahipliği yapacak.

iPHONE 11 NE ZAMAN TANITILACAK?

iPhone 11 ve diğer iki iPhone'la birlikte, Apple Watch 5, 10 Eylül'de düzenlenecek olan etkinlikle birlikte tanıtılacak.

İPHONE 11 YENİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

9to5Mac'te yer alan haberlere göre iPhone 11 ve iPhone 11 Max'ta üç ana kamera yer alacak. Yeni iPhone XR'da ise çift kamera bulunacak.

iPhone 11 ve büyük kardeşi iPhone 11 Max'ta yine OLED ekran olması beklenirken, iPhone XR 2019'da ise LCD ekran bulunacak.

Yeni iPhone XR'da 4 GB RAM bulunacak. Apple bir önceki modelde 3 GB RAM'e yer vermişti. Bu bilgi ise ortaya çıkan benchmark sonucundan alındı.

Apple'a yakın kaynakların bir iddiasına göre şirket iPhone X'ten beri kullandığı FaceID teknolojisini bu cihazlarında kullanmayı düşünmüyor. Bunun yerine şirket, ekrana gömülü parmak izi teknolojisini cihazlara kazandırmayı planlıyor.

Görüntülerde dikkat çeken bir diğer nokta da iPhone ekranlarında çentiğin kullanılmaya devam etmesi. Apple, ekranın bir bölümüne ön kamerayı gömmeyi veya açılır kapanır mekanizma kullanan bir ön kamera yapmayı şu aşamada düşünmüyor gibi görünüyor. Sanayi kaynakları bu şekilde olduğunu iddia etti.

iPhone'ların Night Sight adında yeni bir özellikle geleceği konuşuluyor. Bu özel mod, aslında telefonlarda ilk kez kullanılmıyor.

Google Pixel telefonlarda bulunan bu özellik sayesinde yapay zeka, karanlık fotoğrafları düzenliyor ve ortaya çok daha iyi ve ışık almış görüntüler çıkıyordu.

iPhone 11'deki bu özel modun da gece çekimlerinde çok da başarılı sonuçlar elde edemeyen iPhone'ların 'kaderini' değiştireceği düşünülüyor.

Apple'ın yeni iPhone'larda özellikle de kamera tarafında pek çok yenilik yapacağı sanılırken, şirkete yakın kaynaklardan Max Weinbach'in iddiasına göre gece modu otomatik açılacak.

Düşük ışık tespit ettiği anda iPhone'lar bu özel modu kullanacak. Yani bu modun kullanımı kullanıcıya manuel olarak bırakılmayacak.

Yeni iPhone modellerinde Lightning portunu kullanmaya devam edeceği söyleniyor. Yani bu yıl bu yönde büyük bir yenilik olmayacak. Ancak Apple'ın planlarında bu değişiklik bulunuyor ve kuvvetle muhtemel 2020 yılında duyurulacak iPhone modellerinin hemen hepsi USB-C portunu kullanacak.