iOS 13 ne zaman geliyor? iOS 13 güncellemesi alacak telefonlar neler? İşte iOS 13 özellikleri

iOS 13 güncellemesi, iPhone 11'in tanıtılması ile birlikte yeniden gündeme geldi. iPhone kullanıcıları, yeni özellikleri ile dikkat çeken iOS 13'ün ne zaman geleceğini merak etmeye başladılar. Yapılan açıklama ile birlikte iOS 13'ün ne zaman ve hangi telefonlara geleceği belli oldu. Peki, iOS 13 ne zaman geliyor? iOS 13 güncellemesi alacak telefonlar neler? İşte iOS 13 özellikleri...

Giriş Tarihi 11 Eylül 2019, 07:27 Güncelleme 11 Eylül 2019, 09:58
iOS 13 ne zaman geliyor? iOS 13 güncellemesi alacak telefonlar neler? İşte iOS 13 özellikleri

İÇİNDEKİLER

iOS 13 ne zaman geliyor? Geçtiğimiz aylarda geliştiriciler konferansı WWDC 2019 etkinliğinde tanıtılan iOS 13 için geri sayım başladı. Apple, yeni telefonu iPhone 11'i dün tanıttı. Teknoloji devi Apple'ın yeni telefonu iPhone 11'in tanıtılması ile birlikte iOS 13 güncellemesi de en çok merak edilenler arasında yer aldı. Yeni özellikleri ön plana çıkan iOS 13'ün ne zaman telefonlara geleceği araştırılıyor. Peki, iOS 13 ne zaman geliyor? iOS 13 güncellemesi alacak telefonlar neler? İşte iOS 13 özellikleri...

iOS 13 NE ZAMAN GELİYOR?

iOS 13 güncellemesinin ne zaman çıkacağı merak ediliyordu. Gelen bilgilere göre, iOS 13 güncellemesinin 19 Eylül tarihinde cihazlara dağıtılacağı öğrenildi.

iOS 13 GÜNCELLEMESİ ALACAK TELEFONLAR

iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE

iOS 13 UYGULAMA SİLERKEN SİZİ UYARACAK

Apple'ın önümüzdeki günlerde yayınlamaya hazırlandığı iOS 13 ile birlikte pek çok yeni özellik gelecek. Bunlardan en dikkat çekenlerden biri ise aktif aboneliğin bulunduğu bir uygulama kaldırılmak istendiğinde özel olarak bildirim alınacak olması.

Uygulama açılış hızını neredeyse iki kat arttıran iOS 13'te üyeliğin aktif devam ettiği bir uygulama silinmek istendiğinde Apple, uygulama silinse bile aboneliğin etkin kalacağı ve diğer cihazlarda da kullanılabileceğini belirten bir bildirim gönderecek.

iOS 13 İLE GELECEK YENİLİKLER NELER?

Apple'ın son yıllarda ağırlık vermeye başladığı sağlık teknolojileri, yeni sürüm iOS'ta da kendini gösterecek. Yenilenen sağlık uygulamasında Günlük Rapor adı verilen yeni bir bölüm yer alacak. Buradan tüm gün boyunca yapılan aktivitelere detaylı olarak bakılabilecek.

Apple Haritalar uygulamasında ev ve iş yeri gibi sık bulunulan konumlar daha kolay ayarlanabilecek. Bu sayede istenilen lokasyona ulaşmak çok daha kolay olacak. Diğer yandan mail uygulamasına gelecek yeni bir özellik sayesinde istenmeyen e-postaların önüne tamamen geçilebilecek. Engelleme özelliğiyle birlikte e-postaların daha kolay ayrıştırılabilmesi için klasörleme sistemi kullanıcılarla paylaşılacak.

iPhone'umu Bul ve Arkadaş Bul uygulamalarını tek çatı altında toplayacak olan iOS 13'te kullanıcılar bütün cihazlarını tek panelden kontrol edebilecek.

iOS 13 ile mesajlar uygulaması WhatsApp'a benzer bir uygulamaya dönüşecek. Kullanıcılar kendi profil fotoğraflarını seçebilcek, kullanıcı isimlerini belirleyebilecek. Ayrıca bu bilgileri kimlerin göreceği de ayarlanabilecek.

Gece Modu'nun yine iOS 13 ile birlikte aktif hale gelmesi beklenirken, telefonlar bu modda daha az güç harcayacak.

iOS 13 İLE GELEN DİĞER YENİLİKLER

Anımsatıcılar: Yeni bir görünüme sahip ve organize etme ve takip etme için daha fazla seçenekle, anımsatıcıları oluşturmanın ve düzenlemenin akıllı yollarını sunuyor. Hızlı araç çubuğu saat, tarih, yer ve işaretleri veya ekleri eklemeyi kolaylaştırıyor. Mesajlar'la daha kapsamlı entegrasyonu sayesinde, birini bir anımsatıcıda etiketleyerek bu kişiyle mesajlaşıldığında bu anımsatıcının görünmesini sağlamak mümkün.

Mesajlar: Konu grubundakilerin kim olduğunu kolayca belirlemek için kullanıcılarını adını ve fotoğrafını veya özelleştirilmiş Memoji veya Animoji'sini otomatik olarak paylaşabiliyor. Memoji'ler iOS klavyesindeki yerleşik çıkartma paketlerine otomatik olarak ekleniyor. Böylece Mesajlar, Mail ve diğer uygulamalarda kullanılabiliyor. Ayrıca, Memoji'de yeni saç stilleri, şapkalar, piercing ve aksesuarlar da bulunuyor.

Siri: Yeni ve doğal bir sese sahip ve Siri Kestirmeleri şimdi, işe veya spor salonuna gitmek gibi işler için kişiselleştirilmiş rutinler sağlayan Suggested Automations'ı destekliyor.

CarPlay: Uygulamada müzik, harita ve çok daha fazlasını tek bir görünümde sunan yeni Gösterge Paneli ve üçüncü taraf navigasyon ve ses uygulamaları için yeni bir Takvim uygulaması ve Siri desteğiyle şimdiye kadarki en büyük güncelleme yapıldı.

HomePod: Mesajlar, müzikler ve daha fazlası dahil kişisel istekleri iletmek için evdeki kişilerin seslerini ayırt edebiliyor. Canlı radyo Siri'ye iHeartRadio, radio.com ve TuneIn'indeki 100 bini üzerindeki radyo istasyonuna erişim sağlıyor ve yeni uyku sayacı belirlenen zamanda müziği kapatıyor. Handoff kullanıcıların eve geldiklerinde müzikleri, podcast'leri veya bir telefon aramasını HomePod'a aktarmasını sağlıyor.

AirPods: AirPods ile Siri, Mesajlar veya SiriKit özellikli bir mesajlaşma uygulamasındaki mesajları geldiği anda okuyabiliyor. Yeni ses paylaşma özelliği, kullanıcıların ikinci bir kulaklığı iPhone veya iPad'e yaklaştırarak bir filmi veya şarkıyı arkadaşıyla birlikte izlemesini veya dinlemesini kolaylaştırıyor.

Sesle Denetim: Kullanıcıların iPhone, iPad ve Mac'lerini kendi sesleriyle çalıştırmasını mümkün kılan yeni bir deneyim sunuyor. Sesle Denetim, Siri'nin yeni konuşma tanıma teknolojisini kullanarak metne dönüştürme ve düzenleme işlemlerini daha da doğru yapıyor.

Notlar: Uygulama, yeni Galeri Görünümüne sahip ve paylaşılan klasörler, yeni arama araçları ve denetim listesi seçenekleriyle iş birliği seçenekleri sunuyor.

QuickPath: Bir kelimenin harfleri arasında sürekli kaydırarak iOS klavyesinde tek elle yazma seçeneğini getiriyor.

Metin Düzenleme: Belgeleri kaydırmayı, imleci hareket ettirmeyi ve metinleri daha hızlı ve doğru seçmeyi sağlayacak şekilde geliştirildi.

Dosyalar: Uygulama, klasörleri iCloud Drive ile paylaşma ve SD kartları ve USB flash bellekler gibi harici depolama cihazlarından dosyalara ulaşma özelliklerini sunuyor.

Sağlık: Uygulama işitme sağlığını izlemenin yollarının yanı sıra kadınların regl döngülerini takip etmenin, görselleştirmenin ve tahmin etmenin yeni yollarını sunuyor.