WhatsApp'ta bunu sakın yapmayın! Dava açıyor

Cep telefonu kullanıcılarının vazgeçilmez uygulaması olan Whatsapp ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son gelen haberler iyi değil Whatsapp milyonlarca kullanıcıya dava açabilir. Kuralları ihlal edenler kötü yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Peki WhatsApp kuralları nedir? WhatsApp bunu yaparsanız size dava açacak!

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 09:14 Güncelleme 02 Ekim 2019, 13:56
WhatsApp’ta bunu sakın yapmayın! Dava açıyor

İÇİNDEKİLER

Whatsapp ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Whatsapp'tan son gelen haber ise milyonlarca kullanıcıyı üzecek cinsten oldu.
Whatsapp kurallarını ihlal edenleri kötü bir sürpriz bekliyor. Bu anlamda yaşantımızı kolaylaştıran WhatsApp uygulaması, açılan ortak söyleşi gruplarındaki tatsızlıklarla başımıza dert de olabiliyor.

Arkadaşlarımızla rahatça iletişime geçmek için bize kolaylık sağlayan bu uygulama, grup özelliğiyle zaman zaman insanı sinirlendirebiliyor. Çünkü normal iletişim kuralları, Whatsapp gruplarındaki yazışmalarda görmezden gelinebiliyor, sağduyu kaybedilebiliyor Aile, apartman, işyeri, okul grupları, sizi doğrudan ilgilendirmeyen konularda sonu gelmeyen mesajlar, sahte bilgi paylaşanlar, kedi- köpek videoları, karikatürler. Whatsapp gruplarındaki yazışmalar bazen zor olabiliyor.

WHATSAPP KURALLARI NELER?

İşte gruplardaki o sinir bozucu kişi olmamak için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta: Eğer yöneticiyseniz, kurduğunuz gruba dair kuralları belirleyip diğer grup üyeleriyle ne kadar erken paylaşırsanız o kadar iyi olabiliyor.

YAPILMAMASI GEREKEN: BİRE BİR KONUŞMALAR

Gruplarda kesinlikle yapmamanız gereken bir şey varsa o da bir grup üyesiyle karşılıklı diyaloğa girmektir. Diğer üyeleri ilgilendirmeyen konuları grupta konuşmak en yanlış davranışlardan biridir. Bu tür mesajları, ilgili kişiye doğrudan özel mesaj olarak atabilirsiniz. Bu yüzden mesajlarınızı atarken bir an durup herkesi kapsayıp kapsamadığını düşünmenizde fayda var.

'Gönder' butonuna basmadan bir kez, hatta iki kez, mesajı doğru gruba gönderiyor olduğunu kontrol etmelisiniz. Yanlış gruba mesaj atarsanız en iyi ihtimalle biraz utanırsınız, ama gafınız o gruptaki insanlarla iletişiminizi bitirecek kadar büyük olabilir.

YAPILMAMASI GEREKEN: SPAM (MESAJ SAĞANAĞI)

Grupları art arda attığınız ya da sahte içerikli mesajlarla meşgul etmeyiniz. "Bu mesajı 10 kişiye göndermezseniz" kötü bir şey olmayacağını aklınızdan çıkarmayın.

YAPIN: MESAJLARINIZI KISA VE ÖZ TUTUN

Eğer söylemek istediklerinizi bir satırda ya da bir mesajda anlatabiliyorsanız, neden 10 tane ayrı mesaj gönderesiniz ki?

YAPILMAMASI GEREKEN: 'HAYALET ÜYE' OLMAYIN

Grup konuşmalarında, konuşmak istemeyen kişinin yeri yoktur. Ve diğer insanlar mesajların size ulaştığını, hatta mesajları okuduğunuzu görebiliyor. Yani diğer insanlar için sizden cevap beklemek sabırlarını taşırabilir.

YAPIN: GRUBA YENİ BİRİNİ EKLEMEDEN ÖNCE DİĞER ÜYELERE SORUN

Evinize birbirini tanımayan 30 kişiyi davet edip onları bir odaya kilitler miydiniz? Cevabı biliyorsunuz. O halde Whatsapp'ta da gruba yeni birini eklemek istediğinizde, diğer üyeleri bilgilendirip onların da onayını bekleyin. Ayrıca gruptan ayrılmadan önce herkesi bilgilendirmek de saygılı br hareket olacaktır.