WhatsApp internetsiz olarak kullanılabilecek! İşte yapılması gerekenler

Dünya genelinde günlük en az 1 milyar aktif kullanıcı sayısına çıkan WhatsApp'ta aktif kullanıcı sayısı ise en az 1,3 milyar rakamına ulaşmış durumda. WhatsApp'da kullanıcılar bir gün içinde yaklaşık 55 milyar mesaj gönderiyorlar. Böylesine çok kullanıcısının bulunduğu WhatsApp'ı internet olmadan kullanmak mümkün mü sorusu sorulurken milyarlarca kişiyi sevindirecek gelişme yaşandı.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2019, 09:15 Güncelleme 24 Eylül 2019, 13:54
WhatsApp internetsiz olarak kullanılabilecek! İşte yapılması gerekenler

İÇİNDEKİLER

WhatsApp internetsiz nasıl kullanılır? sorusu sorulmaya devam ediliyor. Bu bağlamda WhatsApp'ı internet olmadan kullanmak isteyen pek çok kişi var ve bu konuda araştırmalarına devam ediyorlar. Anlık mesajlaşma uygulaması hizmeti sağlayan WhatsApp'da internet üzerinden mesaj gönderimi yapılmakta.

Android cihaz kullananların internetsiz WhatsApp kullanabilmesi için şu adımları izlemesi gerekiyor:

1- Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Ağlar

2- Erişim Noktası Adları

3- Sağ üstte yer alan 'Ekle' butonu

4- İsim: WhatsApp

APN: internet

Proxy: 127.0.0.01

Bağlantı noktası: 8080

5- Kaydettikten sonra Erişim Noktası Adları'ndan WhatsApp'ı seçin

Böylece internetin olmadığı durumlarda dahi WhatsApp ile bağlantınız hiç kopmuyor. Bu işlemi yaptıktan sonra telefon 4G bağlantısında kalmaya devam ediyor fakat internet harcamaları GSM şirketi tarafından yansıtılmıyor. Normal ayarlara dönüldüğünde, bu süreçteki internet kullanımı tek seferde yansıtılıyor.

iPhone'larda kullanılamıyor

Ancak bu ayar şimdilik sadece Android tabanlı cihazlar için yapılabiliyor. Yani bu ayarlar ve internetsiz WhatsApp kullanımı ne yazık ki iPhone kullanıcılarını kapsamıyor.

iOS işletim sistemiyle çalışan iPhone'larda ise ayarlar bölümünün kısıtlı olmasından dolayı proxy ve port değişimi yapılamıyor.