WhatsApp'ta bir devrin sonu! O sürümün altındaki telefonlarda artık çalışmayacak

Yaptığı güncellemelerle sık sık gündeme gelen mesajlaşma uygulaması WhatsApp bu kez dikkat çeken bir kararla gündeme geldi. Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp'ın 2020 yılının Şubat ayından itibaren bazı Android ve iOS sürümlerine desteği kesmeye hazırlanıyor. WhatsApp'ın yeni özelliklere daha fazla yer verebilmek için eski sürümleri gözden çıkarma kararı aldığı söyleniyor. Peki, hangi cihazlar artık WhatsApp'ı kullanamayacak? İşte o sürümler...

Giriş Tarihi 07 Ekim 2019, 15:48 Güncelleme 07 Ekim 2019, 15:48
WhatsApp’ta bir devrin sonu! O sürümün altındaki telefonlarda artık çalışmayacak

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde yer alan mesajlaşma uygulaması WhatsApp tarafından alınan yeni karar çok konuşulacak. WhatsApp bazı iOS ve Android sürümlerine desteği kesmeye hazırlanıyor. Şimdi milyonlarca WhatsApp kullanıcısı hangi sürümlere desteğin kesileceğini merak ediyor. İşte merak edilen detaylar...

YENİ ÖZELLİKLERE ODAKLANILACAK

Facebook'un bünyesinde yer alan WhatsApp'ın yeni özelliklere odaklanabilmek için bu kararı aldığı konuşuluyor. Bilindiği üzere WhatsApp çok eski sürümlü telefonlarda kullanılmasıyla biliniyordu.

1 ŞUBAT 2020'DEN İTİBAREN...

WhatsApp 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren iOS 8 ve Android Gingerbread (2.3.7) ve önceki sürümlere verdiği desteği kesecek.

EN DÜŞÜK SÜRÜMLER HANGİLERİ OLACAK?

Yukarıda bahsedilen sürümlerden önceki sürümleri kullanan kullanıcıların cihazlarında WhatsApp artık çalışmayacak. En düşük iOS sürümü iOS 9, en düşük Android sürümü ise Android 4.0.3 olacak.