Google servislerinde çökme yaşandı! YouTube, Google ve Gmail'de yaşanan sorun kullanıcıları etkiledi

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Google'da ve YouTube, Gmail gibi birçok Google servisinde çökme yaşandı. Google'da yaşanan çökme nedeniyle kullanıcılar Gmail ve YouTube gibi platformlara erişim sağlayamadı. Bazı kullanıcıların ise Google'a bağlı servislere zorlukla erişim sağladığı belirtiliyor.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2020, 16:27 Güncelleme 20 Ocak 2020, 16:43
Google servislerinde çökme yaşandı! YouTube, Google ve Gmail’de yaşanan sorun kullanıcıları etkiledi

İÇİNDEKİLER

Google'da yaşanan çökme sorunu birçok kullanıcıyı etkiledi. Google'ın servislerinden olan Gmail ve YouTube peş peşe yaşanan çökmelerin ardından kullanıcılar çökmelerin nedenini merak etmeye başladı. Google'a bağlı birçok serviste kopmalar yaşanırken sorun hakkında henüz Google'dan resmi bir açıklama yapılmadı.

İşte Google arıza haritası...

GOOGLE HAKKINDA

Google, İnternet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketidir. İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar.

GMAİL HAKKINDA

Gmail, Google'ın sunduğu reklam destekli ücretsiz bir e-posta hizmeti. Kullanıcılar Gmail'e güvenli web postasının yanı sıra POP3 veya IMAP4 protokolleri aracılığıyla da erişebilir.

YOUTUBE HAKKINDA

YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Kasım 2006'da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmıştır.