Diriliş Osman'da Aslıhan Karalar rüzgarı esecek! Malhan Hatun'u canlandıracak Aslıhan Karalar kimdir?

Diriliş Osman dizisinin çekimleri hız kesmeden devam ediyor. Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak atv'de ekranlara gelecek olan Diriliş Osman'da Burak Özçivit'in parneti belli oldu. Malhan Hatun karakterini Aslıhan Karalar canlandıracak. Aslıhan Karalar, Riva'da gerçekleşen provalarda at binme, kılıç kullanma ve ok atma eğitimleri de görüyor. Peki, Malhan Hatun'u canlandıracak Aslıhan Karalar kimdir?

Giriş Tarihi 10 Eylül 2019, 09:01 Güncelleme 10 Eylül 2019, 09:01
Diriliş Osman’da Aslıhan Karalar rüzgarı esecek! Malhan Hatun’u canlandıracak Aslıhan Karalar kimdir?

İÇİNDEKİLER

Atv ekranlarında Diriliş Osman rüzgarı esmeye başlayacak. 5 sezon boyunca TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul'un devamı olarak yeni sezonda atv ekranlarında izleyici ile buluşacak Diriliş Osman'ın kadrosu şekillenmeye başladı. Osman Gazi karakterini canlandıracak Burak Özçivit'in partneri belli oldu. Popüler dizide Özçivit'e eşlik edecek o isim ise Aslıhan Karalar... Aslıhan Karalar, dizide Malhan Hatun'u canlandıracak. Peki, Malhan Hatun karakterine hayat verecek Aslıhan Karalar kimdir? İşte Diriliş Osman'ın yeni sezonuna dair ayrıntılar...

ASLIHAN KARALAR, ROLÜ İÇİN TARİH DERSLERİ ALMAYA BAŞLADI

Oyuncu, Riva'da gerçekleşen provalarda at binme, kılıç kullanma ve ok atma eğitimleri de görüyor.

Yapım için ayrıca tüm kadın oyuncuların, yemek pişirme dersi de aldığı öğrenildi. Oyuncular haftanın dört günü çiftliğe giderek, çekimler başlayana kadar çalışmaya devam edecek.

MALHUN HATUN KİMDİR?
Doğum tarihi tam bilinmemekle beraber, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi'nin 1280 yılında evlendiği ilk eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'nin annesidir. Ayrıca, İslam ilahiyatçısı ve din bilgini Şeyh Edebali'nin kızıdır.

ASLIHAN KARALAR KİMDİR?
Annesi Çanakkale, babası ise Ankaralı olan Aslıhan Karalar, 27 Nisan 1999 tarihinde dünyaya geldi. Bilkent Uluslararası Laboratuvar Lisesi'nde okuyan ve ortaokulda Fransızca öğrenen Aslıhan Karalar, Londra King's College'da işletme okuyor.

Küçük yaşlardan bu yana piyona ve bale eğitimi aldı. Instagram adresinin aktif olarak kullanan Aslıhan Karalar'ın on binlerce takipçisi bulunuyor. Aslıhan Karalar, Instagram adresinden sık sık paylaşımlarda bulunuyor.

YENİ SEZONDA ATV'DE
Ekranların fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'un devamı niteliğinde olan Diriliş Osman'a ilişkin sevindiren yaşandı. Milyonlarca bireyin yanıtını aradığı 'Diriliş Osman hangi kanalda yayınlanacak?' sorusuna dizinin yapımcı ve senaristi olan Mehmet Bozdağ cevap verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bozdağ, yeni kanalı duyururken, hayırlara vesile olmasını diledi.

Diriliş serisinin devamı niteliğinde olan Diriliş Osman dizisi, yeni sezonda atv ekranlarında izleyici ile buluşacak.

BURAK ÖZÇİVİT BOMBA GİBİ GELİYOR
Osman Bey karakterine can veren dizinin başrol oyuncusu Burak Özçivit koreografi eğitimlerini tamamladı.

Bir yıldır Bozdağ Film Platolarından bulunan spor ve binicilik tesislerinde, uluslararası koreografi ekibi Nomad Grubu'nun usta eğitimcisi Rahim Muradov'dan dövüş, kılıç ve aksiyon eğitimi alan Burak Özçivit, aynı zamanda uluslararası eğitmenlerden okçuluk ve at binme eğitimleri de aldı.

Haftanın beş günü sekiz saat çalışan Özçivit koreografi eğitimlerinin yanı sıra tarihçiler ve sosyologlardan tarih ve dönemin yaşam tarzı üzerine kuramsal eğitimlerde aldı.

İŞTE BURAK ÖZÇİVİT'İN PARTNERİ ASLIHAN KARALAR HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Aslıhan Karalar, Günaydın'ın kendisine yönelttiği soruları şöyle yanıtlamıştı:

Yarışmadan sonra hayatınız nasıl değişti?
Yarışmadan önce, Londra'da üniversite eğitimime başlamıştım.
Paris'teki birinciliğimden sonra dünya medyası ile tanıştım. Dizi yapımcıları, reklam ajanslarından birçok teklif geldi. Moda haftalarında podyuma çıktım. Yarışmadan önce oyunculuk ve diksiyon eğitimleri almaya başlamıştım, hâlâ da devam ediyorum. İlk rol aldığım dizi, ATV'de yayınlanan 'Şahin Tepesi'ydi. Zerrin Tekindor gibi birçok değerli oyuncuyla oynamak büyük tecrübe oldu. Gençliğe üniversite eğitimi alırken istedikleri alanda çalışmanın da mümkün olduğu mesajını verebiliyorsam, başarılı işlerle kendi ülkemde anılabiliyorsam, benim için en büyük mutluluk budur.

Best Model'da 50 ülkeden katılan adaylar vardı. Kendinizi favori görmüş müydünüz?
Çok heyecanlı bir süreçti. Enrico Macias, Corrine Hermes ve Ann Marie David gibi ünlü isimler de jüri üyeleri arasındaydı. Yarışma akşamı ilk beş açıklanırken duyduğum heyecanı, kraliçe tacını taktığım anı hiçbir zaman unutamayacağım. Benim birinciliğimle beraber, 30 yıldan beri yapılan Best Model of the World'de kadınlarda Türkiye'ye sadece beş kez birincilik gelmiş.

Ülkeme tacı getirmek çok gurur vericiydi. Kendimi tabii ki favori görmüştüm. Başarılı olacağıma inandım; inanmak başarmanın yarısıymış, diğer yarısı da çok çalışmak ve şans.

Anneniz, isminizi Türkiye güzeli Aslıhan Koruyan Sabancı'dan esinlenerek koymuş. Yarışmaya katılmanızı anneniz de destekledi mi?
Annem ve babam; her zaman iyi eğitim görmüş, kariyerine önem veren insanları takdir ederler. Annem de 1998'de bir davette karşılaştığı Aslıhan Hanım'a hayran olmuş, "Kızım olursa böyle güzel, asil, eğitimli, donanımlı olur inşallah. Adını Aslıhan koyacağım" demiş. Ailem, beni hayatım boyunca destekledi. Ama yarışmaya katılmam kendi çabamın ve isteğimin sonucu oldu. Annem; hem oyunculuk kariyerim, hem de eğitim hayatımın orantılı gitmesi konusuna özen gösteriyor.

"KIYMET BİLEN, ŞÜKREDEN BİRİYİM"

- Tescilli güzel olmak oyunculuk hayalinizi hızlandırdı mı?
Evet hızlandırdı diyebilirim. Tabii oyuncu olmak için güzellik yeterli değil, çok çalışmak gerektiğinin bilincindeyim. Halihazırda çekimleri devam eden ilk sinema filmim için de yine özel hocamla çalışmaya devam ediyorum. Tescilli güzel olup hemen ertesi gün tüm filmlerde, dizilerde oynamaya başlamak çok eskidenmiş.

Mevcut yeteneğini çalışarak geliştirip, fark yaratanlar başarılı oluyor.

- Güzel olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyor musunuz?
Güzellik, aklınızı ve zekanızı da kullandığınızda bir avantaj ancak ayrıcalık olduğunu düşünmüyorum.

- Herkes tarafından tanınmak hayatınızda ne değiştirdi?
Sosyal yaşantınızı kısıtlasa da güzel bir duygu. Bu unvan; kendimi ve toplumu bilinçlendirmek adına beni daha çok sorumluluk sahibi yaptı. Bilinmeyen bazı çocuk hastalıkları konusunda toplumu bilinçlendirmek, daha geniş kitlelere mesaj iletmek, ünlü olunca daha kolay oluyor.
En son çocuklarda çok nadir görülen Canavan hastalığına dikkat çekmiştim, çok güzel geri dönüşler aldım.

- Pozitif bir enerjiniz var. Her zaman olumlu musunuzdur?
Hayatı, yaşamayı, gülümsemeyi çok seviyorum. Her anın tadını çıkarıp kıymet bilen, şükreden birisiyim.
Çoğu zaman olumluyum diyebilirim.
Karşımdaki kişilerin enerjileri de beni çok etkiler. Bu nedenle pozitif enerji aldığım arkadaşlarımla zaman geçiriyorum.
Spor yaptığımda ise çok mutlu ve pozitif olurum.

- Aşıkken nasıl biri olursunuz?
Duygusal... Çok duygusal bir yapım var. Aşık olmak benim ayaklarımı yerden keser, dünyanın bir ucunda bile olsa, onu beş dakika görebilmek için gidebilme enerjisini bana verir, motive eder beni.

- Anne-babanız ODTÜ mühendislik mezunu. Siz mühendis olmayı düşünmediniz mi?
Aslında ailem mühendis olmamı hayal etmiş. Son sınıfta mühendislik değil medya sektöründe olmak istediğimi anladım. Sevdiğim işi yapmak benim için önemliydi, ailem de bu kararıma saygı duydu. İşletme okumaktan memnunum, ileride kendi firmam ile sektörde olmak istiyorum.

- Bayramları nasıl geçiriyorsunuz? Tüm aile buluşuyor musunuz?
Ankara'da aile değerlerine, geleneklere önem veren, saygı ve sevginin ön planda olduğu, modern bir ailede büyüdüm. Bayramlarda ailenin bir araya gelmesi, bayram namazından sonra, büyüklerin elini öperek ilk sabah kahvaltısının birlikte yapılması bizim için önemlidir. Bu yıl da bayramı ailemle geçirdim. Aile büyüklerimiz hâlâ bayram harçlığı veriyor, ben de uğur parası olarak saklıyorum.