Beyaz kar'anlık

Doğanın beyaz örtüsü, kara bir kabusa dönüştü! Yoğun kar yağışı en çok İstanbul'u vurdu. Boğaz Köprüsü ve TEM, bir süre trafiğe kapandı. Elektrikler kesildi, deniz seferleri iptal edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ocak 2010 Güncelleme 24 Ocak 2010, 02:03
Beyaz kar’anlık

İÇİNDEKİLER

Son yılların en dondurucu soğukları, tüm Türkiye'yi esir aldı! Beklenen kar, en başta megakent İstanbul'u etkiledi. Gece saatlerinden itibaren Büyükçekmece, Silivri, Esenyurt ve Avcılar'da tipi şeklinde yağan kar nedeniyle TEM Otoyolu Edirne istikameti, Hadımköy gişelerden itibaren trafiğe kapatıldı. Şehrin birçok noktasında yollarda tıkanmalar yaşandı. Rüzgarın hızı yer yer 90 kilometreye kadar ulaştı. İDO'nun Yenikapı, Bandırma, Pendik ve Bursa ile şehirhatları vapur seferleri iptal edildi. Fırtına nedeniyle 10 ağaç devrildi, 23 çatı uçtu, 7 telefon ve elektrik direği devrildi, balıkçı tekneleri battı. Karaköy'deki Kemankeş Karamustafapaşa Camii'nin şerefesi yıkıldı. Taksim Meydanı'nda 47 metre yükseklikte asılı bulunan 15 metrelik Türk Bayrağı da poyraz nedeniyle parçalandı. Akşama doğru şiddetini daha da artıran kar yağışıyla Boğaziçi Köprüsü tamamen trafiğe kapatıldı. Daha sonra ulaşım güçlükle sağlandı. Ayrıca Trakya bölgesi başta olmak üzere İstanbul'da da elektrikler kesildi. İstanbul Metrosu'nda ulaşım aksadı. Bazı bölgelerde su kesintileri de yaşandı. Yetkililer, elektrikler kesildiği zaman kombilerin mutlaka kapatılması gerektiği yönünde vatandaşları uyardı. Kentteki sıcaklık ise -10 derece olarak ölçüldü...

3 bin 475 personel görevde
Karla mücadele çalışmalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 bin 475 personel ve 770 araç hizmet verirken, don ve buzlanmaya karşı 1350 ton tuz ve 100 ton solüsyon kullanıldı. Sağlık Daire Başkanlığı ekipleri, sokaklarda yaşayan 258 vatandaşı otel ve spor salonunda misafir etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise "İstanbullular uyarılarımıza uyup toplu taşıma araçlarını kullandı ve evden çıkmamayı tercih etti. Bunun için teşekkür ediyorum. Okulların tatil olması da büyük bir şanstı" dedi.

Salı günü donacağız
Meteoroloji'nin tahminlerine göre, kar yağışı Salı gününe kadar sürecek. Daha sonra Batı bölgelerinden Doğu'ya kayarak yurdu terk edecek. Ancak Salı günü sıcaklıklar tüm yurtta aşırı derecede düşecek. Özellikle iç bölgelerde -10 derece görülecek!

2 kişi donarak öldü
Aydın Bozdoğan'da Kore gazisi Nuri Turhan (81), donarak yaşamını yitirdi. Bahçesine giderken yolunu kaybeden Turhan, dağda çamura saplanmış ve donmuş halde bulundu. Tekirdağ Şarköy'de de, çatı katındaki evinde tek başına yaşayan İsmail Gültaş (75) donarak can verdi.

Canavar yollardaydı
Edirne Ankara seferini yapan bir yolcu otobüsü, Silivri'de aşırı buzlanma nedeniyle şarampole yuvarlandı. Otobüsteki yolculardan Meryem Düdük ve 6 aylık bebeği koltukların arasında sıkıştı. Anne kurtarılırken bebeği hayatını kaybetti.

Trakya ile irtibat kesildi
Kar yağışının en çok etkilediği bölgelerin başında Trakya geldi. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'a elektrik verilemedi. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde tipi şeklinde yağan kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. İstanbul, Edirne ve Bursa şehirlerarası otobüs seferleri yapılamadı. Şarköy'ün 26 köyünden 17'sinde ulaşım bağlantısı kesildi.

200 yolcu mahsur!
Edirne'de Hamzabeyli sınır kapısı yolu ulaşıma kapandı. Balıkesir Edremit ile Çanakkale Yenice yolunu da kar kapladı. 16 araç mahsur kaldı. Yaklaşık 200 kişi, 2 saat sonra güçlükle kurtarıldı. Isparta'da ise yolda mahsur kalan 4 kişiye, yaklaşık 5 saat sonra ulaşılabildi.

Selin Ege'menliği
Kar, Ege'de yerini sele bıraktı! Özellikle Muğla'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Bodrum, Marmaris, Milas ve Yatağan'da yüzlerce evi su bastı. Çok sayıda hayvan telef oldu. Evlerinde mahsur kalanlar, botlarla kurtarıldı. Datça'da ise 2 çocuk annesi Saniye Gökçe'nin (40) sel sularına kapılarak kaybolduğu açıklandı. Akçabük Deresi'nin taşması ile sele kapılan Gökçe'nin üzerindeki kıyafetleri ve eşarbı bulundu.
Anadolu perişan
Doğu Anadolu'da, Muş'ta 350, Erzurum'da 55, Bingöl'de 12 ve Iğdır'da 3 olmak üzere 420 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bölgede en soğuk gece -15 dereceyle Ardahan'da yaşandı. Yetkililer, Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren bölgede kar yağışının süreceğini kaydetti.

HAMİLELER DİKKAT!


TOK TUTAN DİYET

GÜZEL BİR CİLT İÇİN PÜF NOKTALAR

EN İLGİNÇ SAĞLIK SORULARI

DAHA İYİ BİR CİNSEL HAYAT İÇİN!