Ölüm rotası

Etiyopya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, havalandıktan kısa süre sonra Akdeniz'e düştü. 83 yolcu ve 7 mürettebatın hiçbiri kurtulamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ocak 2010 Güncelleme 26 Ocak 2010, 01:21
Ölüm rotası

İÇİNDEKİLER

Son günlerde birbiri ardına yaşanan uçak kazalarına bir yenisi daha eklendi. Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havaalanı'ndan Addis Ababa'ya gitmek üzere yola çıkan Etiyopya Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, havalandıktan kısa bir süre sonra Akdeniz'e düştü. Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi El Aridi, yaptığı açıklamada, uçağın sahil köylerinden Na'ameh'in 3.5 kilometre açığına düştüğünün belirlendiğini ifade ederek, şimdiye kadar yapılan çalışmalarda 23 kişinin cesedine ulaşıldığını kaydetti. Akdeniz'e çakılan Boeing 737-800 tipi uçakta 83 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Fransa'nın Beyrut Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükelçi Dennis Pietton'un eşi Marla Pietton da yolcuların arasında bulunduğu belirtildi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ise sabotaj olasılığının düşük olduğunu açıkladı. Süleyman, "Bu, trajik bir olay. Tüm çabalarımızı canlı bulmaya yoğunlaştırdık. Doktorlar hazır bekliyor. Meteoroloji koşulları berbat ama kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz" dedi ve kazada ölenlerin yakınlarının acılarını paylaştığını ifade etti. Lübnan Başbakan Saad Hariri de kazanın olduğu günü 'ulusal yas günü' ilan ettiğini duyurdu. Bu arada Lübnan yetkilileri, düşen uçak için bölgede bulunan Amerikan 6. Filosu'ndan yardım istendiğini doğruladı. Ayrıca Lübnan ordusu ile ülkedeki genişletilmiş geçici BM Barış gücü donanmasının arama çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Uçakta Türk yolcu yok
Etiyopya Havayolları, düşen uçakta bulunan yolcuların uyruklarının tam listesini açıkladı. Buna göre uçakta Türk yolcu bulunmadığı kesinleşti. Etiyopya Havayolları'nın açıklamasına göre uçakta; 54 Lübnanlı, 22 Etiyopyalı, 1 Irak, 1 Fransız, 1 Suriye uyruklu yolcu ve 7 Etiyopyalı mürettebata ek olarak, 2 İngiliz-Lübnan, 1 Kanada-Lübnan ve 1 Rusya-Lübnan çifte pasaportu taşıyan yolcu bulunmaktaydı.

HAMİLELER DİKKAT!


TOK TUTAN DİYET

GÜZEL BİR CİLT İÇİN PÜF NOKTALAR

EN İLGİNÇ SAĞLIK SORULARI

DAHA İYİ BİR CİNSEL HAYAT İÇİN!