Pratik bilgiler

Pratik bilgiler
24 Nisan 2012, Salı | Güncelleme: 19:07
Yanıklara hamur

Tencerenin dibi tutup yandığında, karbonatı su ile karıştırıp hamur kıvamına gelecek şekilde hazırlayın. Sonra karışımı tencerenin dibini kaplayacak şekilde sürün. Bu şekilde bir gece bekletirseniz temizlenir.

Yapışmaz yüzeyli tavalarınızı ilk kullanımdan önce sıcak su ile yıkayıp temizleyin. İyice kuruladıktan sonra içine yarım çay kaşığı kadar sıvı yağ koyup, kağıt havlu ile silin. Tavalarınızı her zaman orta ve kısık ateşte kullanın. Böylece yeni gibi kalmasını sağlayacaksınız.

Misafirleriniz için şekerlikte ya da kutuda sakladığınız şekerlerin ya da şekerlemelerin birbirine yapışmaması için, üzerine ince elenmiş mısır nişastası serpip karıştırınız.

Şekerli yemeğin şekerini gidermek için içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN