İşin 'Öz'ü uyku

Söylemleriyle daima dikkat çeken Dr. Mehmet Öz, uykunun önemine değindi. “Hastalanmamak için kadınlar 7, erkekler 7.5 saat uyusun” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2018 Güncelleme 22 Nisan 2018, 00:34
İşin ’Öz’ü uyku

İÇİNDEKİLER

DR. Mehmet Öz, 'The Dr. Oz Show' programı ile ABD'de milyonları ekranlara kilitledi. Sağlık konusunda verdiği önemli bilgilerle herkesin ilgisini çekti. Dr. Öz, hasta olmamak için 'uykuyu' önerdi. "Hasta olmak istemeyen insanlar için tavsiyem; uyumaktır. Uyku bağışıklık sistemini devamlı olarak destekler. Sonrasında size tavsiyem bol bol C vitamini almanız. Ayrıca yeşil yapraklı sebzeler ve renkli meyveler de tüketebilirsiniz. Bağışıklık sisteminiz, mideniz tarafından güçlendirilip zayıflatılır. Sağlıklı bir yaşam için kadınlar 7 saat, erkekler ise 7,5 saat uyumalıdır" dedi.
Sevdiğiniz yiyecekleri yiyin: Sağlıklı bir hayat için yediklerimizin oldukça önemli olduğunu belirten Dr. Mehmet Öz, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Sağlıklı olmak için yapılacak en önemli şey sevdiğiniz yiyecekleri yemenizdir. Bu sizi sağlıklı yapar."



Şekerii bırakın: Dr. Öz, şekerin kullanımına da değindi. "Şeker beyinde kokain etkisi yapar. Sizde daha fazla yeme isteği uyandırır. Doğal şekerin içerisindeki lifler midede tutunur. Fakat işlenmiş, tatlandırıcı kullanılmış yemekler sizi bağımlı yapar" açıklamasını yaptı.