Leyla Aydemir'den acı haber geldi!

Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın ilk günü ailesiyle birlikte gittiği ziyarette ortadan kaybolan 4 yaşındaki küçük Leyla’nın cansız bedenine aramaların 18. gününde ulaşıldı. Leyla Aydemir'in cansız bedeni kaybolduğu Bezirhane köyünde bulundu. Küçük Leyla'nın ailesinden ilk açıklama geldi, Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin." dedi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 03 Temmuz 2018, 01:55
Leyla Aydemir’den acı haber geldi!

İÇİNDEKİLER



Bayramda kaybolan ve 18 gündür arama çalışmaları devam eden Leyla Aydemir'den acı haber geldi... Leyla Aydemir dedesinin köyünde, bir dere kenarında ölü bulundu... Tüm Türkiye'nin iyi bir haber beklediği, ve hemen herkesin ilgilendiği ve arama çalışmalarına katıldığı 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den ne yazık ki acı bir haber geldi..

LEYLA AYDEMİR NEDEN ÖLDÜ?

A Haber muhabiri Elif Yılmaz'ın verdiği gibi ilk bilgilere göre Leyla Aydemir'in dere kenarında cansız bedenine ulaşıldığı ve Leyla Aydemir'in bedeninde darp izlerinin olduğu belirlendi...

Olayla ilgili 2 savcı görevlendirildi.

Ancak Leyla'nın kesin ölüm nedeni yapılan otopsi sonucu belli olacak...


Ağrı'nın Bezirhane köyünde, bayramın 1'inci günü olan 15 Haziran sabahı kaybolan Leyla Aydemir'in bulunması için 18'inci günde arama çalışmalarına son dakika devam edildi. Sabah başlanan arama çalışmalarına İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timi ve korucular katıldı.

Merkeze bağlı Bezirhane köyünde, 15 Haziran sabahı kaybolan Leyla Aydemir'i arama çalışmaları sabahın erken saatleriyle yeniden başladı. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, AFAD ve sağlık ekipleri ile JAK timi, korucular ve avcıların katıldığı aramalarda, kadavra arama köpekleri de kullanıldı. Metruk binalar kontrol edildi.


Leyla'nın kaybolduğu ilk günden itibaren köye gelerek çalışmalara katkıda bulunan Van AFAD ekipleri bugünde çalışmalarını kaldığı yerden devam ettirdi. Ekip amiri Faysal Işık, her yeri en ince ayrıntısına kadar aramaya devam ettiklerini bildirmişti. Işık, "Köyde aranmayan yer kalmadı. Her yer en az 10 kez arandı. Köyde bulunan diğer arama ekipleri ile birilket koordineli çalışıyoruz. Arazi çok büyük ve yüksek otlar var. Askerler ve biz araziyi tarak şeklinde arayıp Leşyla'ya ulaşmaya çalışyoruz. Şüphe uyandıran yerler kazılıp baklırken, kadavra köpekleri ile kontrol ediliyor. Buradaki arama çalışmalarına katılanlar büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Tek isteğimiz Leyla'ya sağsalim ulaşmak" diye konuşmuştu.

Köy dışındaki geniş arazide ise AFAD, Türk Kızılayı, 112 Acil ve Batman'dan gelen gönüllü avcılar tarafından arama çalışması gerçekleştirildi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada görevli İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 11 kişiden oluşan özel ekip katıldı.

Ekiplerin dün gün boyunca yaptığı tüm aramalara rağmen hakkında herhangi bir bulguya rastlanmamıştı minik Leyla'nın aranmasına bugün de devam edilmişti.

Ancak kayıp Leyla Aydemir'den dakikalar önce acı haber geldi.

Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla'yı arama çalışmalarının 18. gününde acı haber geldi.

Arama çalışmaları sonucu Bezirhan köyünde minik Leyla'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Olay yerinde yetkililerin incelemeleri devam ediyor.




Minik Leyla'yı arama çalışmalarına, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinden (JAKEM) getirilen kadavra ve ceset arama köpekleri, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına (JAK) bağlı 10 kişilik arama kurtarma ekibi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 11 kişiden oluşan özel ekip, Van ve Ağrı AFAD ekipleri, UMKE, 112 Acil Sağlık ve Türk Kızılayı görevlileri ve Batman'dan gelen 5 gönüllü avcı katılmıştı.

LEYLA'NIN AİLESİNDEN İLK AÇIKLAMA: SIRTINDA YARA İZLERİ VARDI

Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamada bulunan Leyla'nın dedesi Zeki Aydemir, "Torunumu bugün ot biçmek için bölgede giden bir köylü bulmuş. Bize haber verdi. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenlerin bulunup adalet önünde hesap versin" dedi.Öte yandan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca görevlendirilen 2 savcı, bölgeye gelerek inceleme başlattı

LEYLA'NIN AMCASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ: LÜTFEN İDAM EDİLSİN

Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir ise cenazenin bulunmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, ailenin perişan olduğunu söyledi. Leyla'nın kaçırıldığını ve cesedinin sonradan bölgeye bırakıldığını düşündüklerini söyleyen amca Yusuf Aydemir, gazetecilere "Cumhurbaşkanına sesleniyorum, sorumlular lütfen idam edilsin. Hadım falan değil, idam gelsin" ifadelerini kullandı.