Tatil rotaları

Türkiye’nın birbirinden güzel kamp alanları doğaseverleri bekliyor. Mavinin ve yeşilin iç içe olduğu bölgeler ise şöyle sıralanıyor:

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2018 Güncelleme 29 Temmuz 2018, 02:27
Tatil rotaları

İÇİNDEKİLER



​​KAPADOKYA

Tatil için Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı tercih eden turistler, vadi ve tepeleri at sırtında gezip, vadi içlerine kurulan çadırlarda yıldızlar altında konaklıyor. İlginç coğrafi şekilleri, tarihi ve kültürel varlıklarıyla konuklarına adeta masalsı bir tatil imkanı sunan Kapadokya bölgesini tercih eden turistler, peribacaları arasında kurulan çadırlarda konaklayarak eşsiz bir deneyim yaşıyor.
KAMP KEYFİ



ALADAĞ
Bolu şehir merkezine 40 kilometre mesafedeki Aladağ, çoğunlukla kamp yapan sporcuları ağırlıyor. Buradaki gölette sazan balıkları avlanıyor. Kamp ve mangal keyfi bir arada yaşanıyor.



SALDA GÖLÜ
Türkiye'nin Maldivler'i olarak adlandırılan, bembeyaz kumların sahil boyunca uzandığı Salda Gölü'nde unutamayacağınız bir tatil yapabilirsiniz. Burdur'un Yelişova İlçesi'nde yer alan Salda Gölü'nde kamp çadırı kurabileceğiniz iki farklı alan bulunuyor.



KARAGÖL

Artvin'de Şavşat Karagöl, Borçka Karagöl ve Hatila Vadisi Milli Parkı gibi doğa harikası kamp alanları bulunuyor. Kamp severler son dönemlerde bu doğa harikası bölgelere akın ediyor.



​SAKLIKENT KANYON
Dik yamaçlar arasındaki zorlu parkuru, çamur banyosu ve rafting gibi aktiviteleri bünyesinde barındıran Muğla'daki Saklıkent Kanyonu, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Dar kanyonya yüyüyen tatilciler eşsiz bir doğa keyfi yaşıyor.



KÖPRÜLÜ KANYON
Antalya'daki Köprülü Kanyon, içerisinden dünyaca ünlü Köprüçay Irmağı'nın geçiyor. Bölge, her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor. Rafting yapmak isteyenler Köprülü Kanyon'a akın ediyor.



Tatile gidemeyenler, İstanbul'a yakın günübirlik tatil beldelerini tercih etti. Hem dinlendi, hem de doğayla iç içe zaman geçirdi...

Yaz aylarının gelmesiyle tatilciler Ege ve Akdeniz'e akın etti. Tatil yapamayanlar, İstanbul'u mesken tutanlar ise tatil fotoğraflarını 'like'layıp iç geçirdi! Bazıları ise İstanbul'a yakın günübirlik tatil yerlerini tercih etti. Sakinliği fırsata çevirdi. Hem doyasıya dinlendi, hem de doğayla iç içe zaman geçirdi. İşte hafta sonu İstanbul'dan uzaklaşıp bir tatlı huzur almak isteyenlere doğa harikası rota önerileri...



AVŞA:
İstanbul'a 5 saatlik uzaklıkta bulunan Balıkesir iline bağlı Avşa Adası, denize gidemeyenlerin en çok tercih ettiği rotayı oluşturuyor.



AĞVA
İstanbul'a 15 km uzaklıkta bulunan Ağva, doğal güzellikleri ile büyülüyor. Ormanı ve denizi ile dinlendiriyor.



İĞNEADA
Bir Karadeniz sahili olan İğneada, longoz ormanları ile nefes aldırıyor. Doğal güzellikleri ile büyülüyor.



GÖLYAZI
İstanbul'a 1 vapur uzak olan Bursa Gölyazı, manzarası, sıcakkanlı insanları ile huzur veriyor.



KIYIKÖY
Bir Karadeniz sahili olan İğneada, longoz ormanları ile nefes aldırıyor. Doğal güzellikleri ile cezbediyor.



HASANKEYF
Bir Karadeniz sahili olan İğneada, longoz ormanları ile nefes aldırıyor. Doğal güzellikleri ile büyülüyor. Batman'da Dicle Nehri üzerinde bulunan Hasankeyf, tarihi güzelliği ve eşsiz manzarası ile tatilcileri cezbediyor.



NEMRUT'TA GÜN BATIMI SİZİ BEKLİYOR
Tatil deyince herkesin ilgi alanı değişiyor. Ege ve Akdeniz'e nazaran Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan kültür turları da büyük ilgi görüyor. Mezopotamya'nın en güzel kültürel örneklerinin bulunduğu Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Şanlıurfa yılın her mevsimi, milyonlarca turist çekiyor. İşte Nemrut Dağı'nda gün batımını izleyebileceğiniz turların kişi başı fiyatları...



VİZESİZ SEYAHAT!

BOSNA-HERSEK
Avrupa'nın Kudüs'ü olarak bilinen Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, mimarisiyle hayranlık uyandıran kilise, cami ve sinagogları gezebilirsiniz. Eski Şehir olarak bilinen Bashcharshiya ve el işçiliğinin en eski bölgesi Kazandziluk (Coppersmith), yürüyerek keşfedilebilecek yerler arasında. Yine Eski Şehir'de yer alan Sebilj'in suyunu içtiğinizde, hayatınızın geri kalanında Saraybosna ile bir bağlantınız olacağına inanılıyor.



SIRBİSTAN
Antik çağdan itibaren sayısız savaşa sahne olan, defalarca yakılıp yıkılıp yeniden inşa edilen Sırbistan, geçmişiyle tarihe tanıklık etmek isteyenleri davet ediyor. Sokak müzisyenleri ve sevimli kafeleriyle dikkat çeken şehirde tarih yolculuğunuza Sırbistan Kalesi ile başlayabilir, rotanıza dünyanın en ünlü kiliselerinden Aziz Sava Katedrali'ni, Meclis Binası'nı, Eski Sarayı ve Nikola Tesla Müzesi'ni ekleyebilirsiniz.



UKRAYNA
Tarih,kültür ve eğlence dolu tatilinize deniz - kum - güneş üçlüsünü eklemek istiyorsanız Karadeniz'in en büyük liman şehirlerinden Odessa tam da size göre. Odessa'da yaşanacak en etkileyici deneyimlerden biri yeraltı şehirleri turu. Dünyanın en büyük labirentlerinden biri olan Catacombs Turu şehirden yaklaşık dört saat uzaklıkta olsa da, bu yolculuğa kesinlikle değer..