Canan Karatay'ın meslekten men cezasını Danıştay onadı

Canan Karatay'ın "Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor" açıklaması nedeniyle hakkında açılan soruşturma sonrası verilen 15 gün meslekten ihraç cezası Danıştay tarafından onandı.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2018, 08:15
Canan Karatay’ın meslekten men cezasını Danıştay onadı

İÇİNDEKİLER

Üç yıl önceki bu sözlerden sonra harekete geçen Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Ocak 2015'te Canan Karatay'ı İstanbul Tabip Odası'na şikayet etmişti. Yapılan soruşturma sonunda Karatay'ın "15 gün meslekten alıkoyma" cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmişti.

Karatay karara itiraz etti ama sonuç alamadı. Bunun üzerine kararının iptali istemiyle Ağustos 2016'da Ankara 12. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtı. Ancak mahkeme disiplin işleminin iptali istemli davanın reddine karar verip, "Disiplin cezası yerindedir" dedi.

DANIŞTAY CEZAYI ONADI

​Karatay'ın avukatı bu kez de yerel mahkeme kararının iptali için Ankara Bölge İdare Mahkemesi 12. İdari Dava Dairesi'nde istinaf yoluna başvurdu. Ancak buradan da istediği sonuç çıkmadı.

Karatay, bu kez Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını 19 Mart'ta temyize götürdü. Ancak Karatay'ın bu girişimi de sonuç vermedi. Son olarak Danıştay 8. Ceza Dairesi, Karatay'a verilen 15 gün süreyle meslekten men cezasını onadı.

CANAN KARATAY KİMDİR?

2 Mart 1943 yılında dünyaya gelen Canan Karatay aslen Elazığlıdır. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü olan Karatay İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörüdür.

1961 yılında lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur.

1972 senesinde İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamış ve kazandığı burs ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimi almıştır.

Birçok hastane ve kuruluşta hekimlik yapan Karatay Türkiye'de ilk kez uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan doktordur.

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından olan ve halen Onursal Öğretim Üyesi sıfatıyla ders veren Ali Karatay'la evlidir.