İstanbul'da kurban satışları ne zaman başlayacak? Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Türkiye'yi de kurbanlık heyecanı sardı. Sultanbeyli Belediyesi'nce düzenlenen kurban satış ve kesim alanında satışlar başladı. Kurban Bayramı'na dair kurbanlık fiyatları merak edilirken merak edilen bir başka konu ise Kurban Bayramı'nın ne zaman olduğu ve Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu... Peki Kurban Bayramı ne zaman? Kurban satışları ne zaman yapılacak? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte tüm detaylar...

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 06 Ağustos 2018, 14:54
İstanbul’da kurban satışları ne zaman başlayacak? Kurban bayramı ne zaman? Kurban bayramı tatili kaç gün?

İÇİNDEKİLER


Anadolu'nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenerek gece İstanbul'a getirilen kurbanlıklar, belediyelerin hazırladığı alanlarda satışa sunulmaya başladı.

İstanbul'un giriş kapısı olan Sultanbeyli'de de belediyenin oluşturduğu yaklaşık 40 bin metrekarelik kurban satış ve kesim merkezinde, 300 çadır kuruldu. Alanda, kurban satıcısı ve alıcılarının ihtiyaç duyacağı mekanların yanı sıra berber hizmeti de yer alıyor. İnternet kafe ile mescitlerin ve çay ocaklarının da bulunduğu alanda ayrıca satıcılar için belediye, her sabah çorba ikramında bulunuyor.

Satış merkezine gelecek vatandaşlar için ilçenin belirli noktalarından ücretsiz servisler kaldırılmasının yanı sıra temizlik birimi ekipleri tarafından, veteriner kontrolünde kurban çadırları düzenli olarak dezenfekte edilerek, ilaçlanıyor.

Bölgede görevlendirilen zabıta ekipleri de olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürürken alıcıların satıcıları kolay bulabilmesi için sokaklara tabelalar asıldı ve çadırlar numaralandırıldı.

Belediye ekiplerince satıcılara, içinde tulum, el feneri, çizme, yara bandı gibi malzemelerin bulunduğu çanta verildi.

"KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE TÜM HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK"
Alanda, ayrıca 5 kesim ünitesi de kuruldu. Vatandaşlar 0546 695 16 13 numaralı telefonu arayarak, kaydını yaptırdıktan sonra bayramda kurban kesim hizmetinden yararlanabilecek.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl standartları daha iyi hale getirdiklerinin altını çizerek, "Kurban Bayramı öncesinde tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kurbanlıklar alanımıza girmeye başladı. Kurban satıcılarına 'hoş geldiniz' diyorum. Sultanbeyli Belediyesi olarak satıcılarımızın ve halkımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Erzurum'un Karaçoban ilçesinden, 21 kurbanlıkla gelen satıcı Mahbuz Levent, alanın önceki yıllara nazaran daha nezih ve güzel olduğunu belirterek, "Son 5-6 senedir sürekli Sultanbeyli Belediyesi'nin çadırlarına gelmeyi tercih ediyorum. Eskiden kurban satıcılarına sunulan imkanlarla bu seneyi kıyasladığım zaman çok daha güzel ve imkanların farklı olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

20 YILDIR KURBANLIK SATIŞI İÇİN İSTANBUL'A GELİYOR
Muş'un Hasköy ilçesinden 40 hayvanı İstanbul'a getiren Abdullah Şavlı ise belediyenin hizmet ve çalışmalarından çok memnun olduğunu belirterek, kesim ve satış alanının oluşturulmasında emek verenlere teşekkür etti.

Şavlı, 20 yıldır kurbanlık satışı için İstanbul'a geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Satış ve kesim alanında yapılan çalışmalara baktığımız zaman, son iki yılda çok daha güzel hizmetlerin olduğu söyleyebilirim. Belediyenin zabıtaları, işçileri, su-yemek servisleri, banyo, berber ve ambulans hizmetleri...Son derece güzel, çok memnunuz. Uzun zamandır, bayram öncesi İstanbul'a geliyorum, inşallah bu yıl da Kurban Bayramı çok güzel bir şekilde geçecek. Kurbanlıklarda fiyatlar çok uygun ve bu yıl hayvan çok az olduğu için kurban kesmek isteyenlerin erken almalarını tavsiye ederim. Her yıl yaklaşık 80 hayvan getiriyordum ama bu sene 40 hayvanım var."

Kurban fiyatlarının uygun olduğunu belirten Şavlı, "Bu yıl kurbanlıkların kilosunu, masrafıyla beraber yaklaşık 22-23 liradan satacağız." dedi.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı'nın;

-1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

-2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

-3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

-4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir

KURBAN BAYRAM TATİLİ NE KADAR?
2017 yılındaki Kurban Bayramı 30 Ağustos ile birleştiği için 11 gün tatil yapma şansı bulan çalışan kesim, 2018'de de Kurban Bayramı'nda uzun bir tatil yapma şansına sahip olabilecek. Kurban Bayramı'nın arefesi 20 Ağustos Pazartesi gününe denk geliyor. Takip eden Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma ise resmi tatil. Dolayısıyla bu sene Kurban Bayramı'nda yine 9 günlük bir tatil gözüküyor.