Sosyal medyayı ikiye bölen menemen tartışması! Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?

Ünlü gurme Vedat Milor'un dün twitter hesabı üzerinden başlattığı anket sosyal medyayı ikiye böldü. Ünlü gurme yıllardır tartışılan "menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?" sorusunu sordu. 300 binden fazla kişinin oy kullandığı anket baş başa gidiyor. Peki ama menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 25 Ağustos 2018, 16:12
Sosyal medyayı ikiye bölen menemen tartışması! Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ve herkesin severek yediği menemen ile ilgili sosyal medyada büyük bir tartışma başladı. Tartışmanın odak noktası "menemenin içine soğan katılır mı, katılmaz mı?" olurken sosyal medya bu konuda tam anlamıyla ikiye bölündü.

Türkiye'nin dünyaca tanınan lezzet ustası Vedat Milor dün saat 16.00'da Twitter'daki sosyal medya hesabında, "Belki Twitter'da dünyayı kurtarmak mümkün değil ama en azından en büyük gastronomik problemimize (!) hemen burada noktayı koyabiliriz. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" sorusunu yöneltti.

ANKETTE, %51 'SOĞANLI', %49 'SOĞANSIZ'
Milor'un bu sorusu menemenseverleri adeta ikiye böldü. Milor'un 24 saat ile sınırladığı ankete yaklaşık 21 saat içinde 360 bin 350 kişiden yanıt geldi. Soruya yanıt verip ankete katılanların sonucu ise % 51 'soğanlı', % 49 'soğansız' çıktı. Başka bir ifadeyle neredeyse her iki kişiden biri 'Menemen'i soğanlı, diğeri ise 'soğansız' sevdiğini söyledi.

SOĞANLI MENEMEN KAZANDI
24 saat süren anket saat 16.04 itibariyle sonuçlanırken, ankette toplam 437 bin 567 kişi oy kullandı. Ankete oy verenlerin tercihi yüzde 51 ile soğanlı menemen olurken, sosyal medyayı bölen tartışma sonucu anketi başlatan Vedat Milor da soğanlı menemenin kazandığını açıkladı.

'KENTTEKİ KİBAR ARKADAŞLAR SOĞANSIZ YİYOR'
Anketle ilgili yapılan yorumlar da anket kadar dikkat çekiciydi. Birbirini incitmeden taraflar, 'Menemen'in soğanlı ya da soğansız olması gerektiğini birbirlerine anlattı. İşte yapılan yorumlardan öne çıkanlar...

Hülya Can: "Babam 1923 doğumluydu, 2009'da vefat etti. En sevdiği yemek menemendi ve kimse onun kadar leziz yapamazdı. Çıtır sivri biber, Çanakkale domatesi, zeytinyağı, yumurta, tuz ve karabiber.. Asla soğan koymazdı:)) Dipnot: Domateslerin de kabuklarını soyardı...

SigunGeyik MKA: Anneannem 1931 doğumlu, Allah uzun ömür versin, çok da güzel menemen yapar soğanlı:)) Bu arada başınız sağolsun, mekânı cennet olsun babanızın.

Hülya Can: Amin, anneannenin ellerinden öperim...

Mehmet Dinarlı: Menemen, Batı Anadolu'nun basit yemeğidir. Tarladan çıkanlarla yapılır. Standart malzemesi domates, yeşil biber, soğan ve yumurtadır. Kentlerde yaşayan kibar arkadaşlar soğansız yiyorlar ve bence büyük hata yapıyorlar.