YKS tercih sonuçları sorgulama! ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı! Tıkla YKS tercih sonucunu öğren

ÖSYM gece yarısı sürprizi ile üniversite adayı gençlerin son günlerde en çok merak ettiği konuların başında gelen YKS tercih sonuçlarını açıkladı. YKS tercih sonuçlarının açıklandığı haberini alan gençler ÖSYM'nin sitesine akın etti. Tercih sonuçlarını sorgulayan adayları şimdi de üniversite kayıt heyecanı sardı. Şimdi de üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? üniversite kaydı nasıl yapılır? üniversite kaydı için istenen belgeler nelerdir? sorularına cevap arayan gençler yine internette arama yapmaya başladı. İşte üniversite kayıt dönemi ve YKS tercih sonuçları ile ilgili detaylar...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2018, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2018, 09:05
YKS tercih sonuçları sorgulama! ÖSYM YKS tercih sonuçları açıklandı! Tıkla YKS tercih sonucunu öğren

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca üniversite adayı genç ve ailelerin merakla beklediği YKS tercih sonuçları 31 Ağustos Cuma gününün ilk saatlerinde ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM'nin YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından adaylar ÖSYM sitesine akın etti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle site bir süre kitlenirken daha sonra problem ortadan kalkarak erişime yeniden açıldı. Adaylar sonuçların açıklandığı haberini alır almaz YKS tercih sonuçları sorgulama, YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır? YKS tercih sonuçları öğren, üniversite tercih sonuçları sorgulama gibi aramalar yapmaya başladı. Biz de takvim.com.tr olarak sizler için YKS tercih sonuçları sonrasında yaşanacak süreci derledik. İşte üniversite kayıt takvimi ve YKS ile ilgili bilmeniz gerekenler...

YKS TERCİH SONUCU NASIL SORGULANIR?
YKS tercihi yapan öğrenciler ÖSYM'nin YKS tercih sonuçlarını açıklamasının ardından sonuçları nasıl sorgulayabileceklerini araştırmaya başladı. Üniversite tercihleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.

YKS TERCİH SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

2018 ÜNİVERSİTE EĞİTİM DÖNEMİN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Tercihlerin açıklanmasından sonra kayıt işlemleri başlarken 2018 yılında üniversiteler ne zaman açılacak, sorusunu soranlar için YÖK'ten gelen açıklamaya göre resmi açılış tarihi 24 Eylül 2018.

Üniversiteler bir hafta önceden veya bir hafta sonrasından eğitim-öğretim dönemini başlatıyor.