Gülmeyi düşlüyor!

Delirten hastalığa yakalanan Sunay Öztürk, iyileşmeye başladı. 32 dişini kaybeden genç kadın, iki hafta sonra eski haline döneceğini anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2018 Güncelleme 04 Eylül 2018, 02:17
Gülmeyi düşlüyor!

İÇİNDEKİLER

Antalya'da yaşayan Sunay Öztürk 9 ay önce delirten hastalığa yakalandı. Çektiği acılardan dolayı bilinçsizce 32 dişini de çektirmek zorunda kaldı. Ancak buna rağmen acıları sonlanmadı. Yurtdışına giderek ötanazi yaptırmak istediğini açıkladı. Yaşananlar sonrası psikolojisi olumsuz yönde etkilenen Öztürk'ün imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ne iki ay önce yatışı gerçekleşen Öztürk, Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda tedavi altına alındı.

Ağrıları ilk günlerine göre azalan Öztürk, kendisine uygulanan farmolojik tedaviyle gün gittikçe kendisini daha iyi hissetmeye başladı. Protez diş provaları yapılan Öztürk, yaklaşık iki hafta içerisinde yeni dişlerine kavuşmayı ve eskisi gibi aynanın karşısında gülmeyi hayal ediyor. Son durumu hakkında bilgiler veren Sunay Öztürk, bakanlık yetkililerine ve doktorlarına çok teşekkür ettiğini söyledi. Diş provalarına başladığını belirten Öztürk, "Daha önceki gibi şiddetli ağrılarım olmuyor. Ancak diş işlemleri ağrılarımı tetikledi. Sağ olsun doktorlarımız ilgileniyorlar. Daha önce ötanazi istiyordum. Ancak şu anda ağrılarım olmadan bir an önce dişlerime kavuşup, aynanın karşısında gülmek istiyorum" diye konuştu.



Önce

Delirten hastalık, yüzün duyusunu sağlayan trigeminal adlı sinirin beyinde sıkışması ve ezilmesiyle meydana geliyor.



Sonra

Öztürk, 10 bin lira kredi çekip, 20 dişini kaplatmak için kestirmişti. Ancak bu süreçte bitmeyen acılarla başı derde girdi. Doktorlar, delirten hastalığa yakalandığı belirledi. Genç kadın acıları dindirmek için beyin ameliyatına bile girmişti.



Bugün