Son dakika: İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den uyarı geldi! İstanbul'da bugün hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Milyonlarca vatandaş yağışlı havaların daha ne kadar etkisini sürdüreceğini merak ederken bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da bugün hava durumu nasıl olacak? gibi soruları soruyor. İşte 6 Eylül 2018 Perşembe hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 06 Eylül 2018, 07:19
Son dakika: İstanbullular dikkat! Meteoroloji’den uyarı geldi! İstanbul’da bugün hava durumu nasıl?

İÇİNDEKİLER


Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi için son dakika uyarılarına devam etti. Geçtiğimiz hafta yüksek seyreden sıcaklıkların bu hafta başından itibaren mevsim normallerine düşmeye başlamasıyla birlikte Marmara Bölgesi'nde yer yer gök gürültülü sağanak yağış ve dolu hafta başından beri etkili oluyor. Vatandaşlar hava durumu ile ilgili son gelişmeleri merak etmeye devam ediyor. İşte Meteoroloji'den gelen hava durumu tahminleri...


Gece saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle E-5 karayolu, bazı ana arterler ve sokak aralarında su birikintileri oluştu. Sürücüler, yollarda biriken sular nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar ıslanmamak için üst geçitlerin altına, bina saçaklarına ve otobüs duraklarına sığındı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; gece ve öğle saatlerine kadar boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

BALIKESİR'DE DOLU ETKİLİ OLDU
Balıkesir Valiliği'nin uyarısıyla il ve çevresinde beklenen yağış dün akşam üzeri dolu şeklinde etkili oldu. Yağışların cuma gününe kadar başta Marmara Bölgesi olmak üzere birçok yerde etkili olması bekleniyor.


BURSA'DA ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI
Bursa'da akşam saatlerinde başlayan sağanak, kısa sürede hayatı felç etti. Bursanın Kestel ve Gürsu ilçeleri ile dağ ilçelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Cadde ve sokak aralarındaki rögar kapakları taşarken devreye BUSKİ, Belediye ve itfaiye ekipleri girdi. Ekipler su baskını olan ev, iş yeri, cadde ve sokaklara müdahale etti. Orhaneli ilçesinde birçok yerleşim alanında elektrik kesintisi yaşandı. Ovaakça Mahallesi'nde ise ormanlık alana yıldırım düştü, ardından yangın çıktı.

Yangında 150 metrekarelik bir alan yandı. Bursa merkezi ve ilçelerinde sağanak yağış son buldu. Öte yandan gece boyunca Bursa'da şimşekler etkili oldu.