Hırsıza ha'vale'

Muşlu Mehmet Balcı, üç ay önce düğün için İstanbul’a gitti. 250 bin liralık BMW’sini de otelin valesine teslim etti. Bu sırada anahtarı çalan bir hrısız, lüks araca binip gitti. Mağdur adam, otel yönetimine isyan etti: Geçmiş olsun bile demediler!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2018 Güncelleme 07 Eylül 2018, 00:00
Hırsıza ha’vale’

İÇİNDEKİLER

Muş'ta yaşayan Mehmet Balcı, üç ay önce bir akrabasının düğününe katılmak için İstanbul'a gitti. Lüks bir otele yerleşti. Otele girişte ise 250 bin liralık BMW'sini valeye teslim etti. Daha sonra ailesiyle birlikte odasına yerleşti. Ancak başkasının bavulunu aldığını fark etti. Çantayı teslim etmek için aşağıya indi. Valeden de aracının anahtarını istedi. Vale ise "Aracınız burada yok" dedi. Şoke olan adam durumu otel yetkililerine bildirdi. Bunun üzerine kameralar incelendi.

'MAĞDURUM'
Kimliği belirsiz bir kişinin valenin odasından iki arabanın anahtarını çaldığı ve Balcı'nın aracıyla olay yerinden kaçtığı belirlendi. Bunun üzerine otel müdürü, aracın piyasa değeri olan 250 bin TL'yi vereceğini söyledi. Ancak sonra "Paranın tamamını ödeyemem. 100 bin TL verip, üzerine vale personelinin açık senetlerini verelim aracının parasını çıkart" dedi. Mağdur vatandaş ise teklifi kabul etmedi. Savcılığa gitti. Üç aydır aracını aradığını belirten Balcı, "Ben burada mağdurum. Araçtan sorumlu olan otel yönetimi. Geçmiş olsun bile demediler. mağduruiyetim giderilsin" diyerek isyan etti...



Mehmet Balcı, aracının içinde 7 bin TL'lik eşya bulunduğunu söyledi. Bu zararın 5 bin lirasını valenin ödediğini belirtti.