Ciğerine sağlık

Fabrika işçisi İbrahim Ulaş, 11 aylık siroz hastası Ahmet Eren’e karaciğerinden bir parça verdi. “Artık Ahmet Eren benim ikinci oğlum. Evladımla birlikte büyüyecekler” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2018 Güncelleme 09 Eylül 2018, 00:00
Ciğerine sağlık

İÇİNDEKİLER

Konya'da yaşayan Mehmet Yüklendi (41) ile Ayşegül Tuvanç çiftinin geçen yıl ikinci oğulları Ahmet Eren dünyaya geldi. Ancak bebek 'bilier atrezi' (doğuştan safra yolları yokluğu) şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Buradan da Ankara Ankara'ya Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilen yavru, ameliyat edildi. Bu sırada anne Tuvanç, evladını kurtarmak için harekete geçti. Sosyal medya hesabından uygun donör aradıklarını söyledi. Manisa Turgutlu'daki bir seramik fabrikasında çalışan İbrahim Ulaş (30) ise bu çağrıya kulak verdi.

'BEN ANNEYİM'
Genç adam, donör olmak için aile ile iletişime geçti. Sonuçlar uyumlu çıkınca Ulaş'tan alınan karaciğer parçası Ahmet'e nakledildi. Anne Ayşegül Tuvanç, oğlunun yakında taburcu olacağını belirtti. Şunları söyledi: "Sosyal medyada 'Ben anneyim' diye başlayan bir yazı yazdım. Normalde iki satır yazıyı bir araya getiremeyen ben her kelimesinde ağladığım bir mesaj yazdım. Bu mesajım yarım saat içinde 15 bin kişiye kadar ulaştı. Ben böyle bir şey olabileceğini, insanların yüreğine dokunacağını bilmiyordum. İbrahim ağabey sayesinde Ahmet Eren yeniden doğdu..." İbrahim Ulaş ise "Bir bebeğin hayatını kurtarmak çok güzel bir şey. İnsanlık görevimi yaptım. Artık Ahmet Eren benim ikinci oğlum, oğlumla birlikte büyüyecekler" diye konuştu.