IQ kavgası

Mustafa Özdemir, eşi Hamiyet’e usulsüz yüzde 25 engelli ve yüzde 68 zeka seviyesi raporu aldı. Boşanma davası açtı. Genç kadın neye uğradığını şaşırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2018 Güncelleme 09 Eylül 2018, 00:00
IQ kavgası

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de yaşayan Hamiyet ve Mustafa Özdemir (42) çifti, 2014 yılında ile görücü usulü evlendi. İddiaya göre Mustafa Özdemir, evliliklerinin 7'nci ayında eşi ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Burada eşi için psikiyatri uzmanları M.T. ve P.K.'den 'sahte' yüzde 25 engelli, yüzde 68 de zeka seviyesini gösteren rapor aldı. Ardından durumdan habersiz karısını, babasının evine bıraktı. IQ'su düşük diye boşanma davası açtı. Mahkemeden gelen tebligatla şoke olan genç kadın, hukuk mücadelesi başlattı.



SAĞLIK BAKANLIĞI DEVREDE
Hamiyet Özdemir, önce sağlık problemi olmadığına dair rapor aldı. Eşinin açtığı boşanma davasına itiraz etti. Mahkeme ise Özdemir'i İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderip 3. raporu aldırdı. Adli Tıp'ın verdiği raporda yüzde 100 sağlam çıkan Hamiyet Özdemir'i mahkeme boşamadı. Bunun üzerine damat Mustafa Özdemir, çelişkili raporları delil gösterip şiddetli geçimsizlikten dava açtı. Bir önceki davaya bakan hakim bu kez çifti boşadı. Hamiyet Özdemir'in avukatı da Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Olayın SABAH'ta haber olmasının ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık Hamiyet Özdemir'in evine ekip göndererek sağlık müdürlüğüne davet etti. Yaşananlara isyan eden Özdemir'in babası Ahmet Turaç, "İl Sağlık Müdürlüğü yeni bir rapor alınacağını söyledi. Bize Hacettepe Tıp'a gitmemizi söylediler. Zaten 3 rapor var. Artık bu rapor meselesinden bıktık" dedi.

Ali ALTUNDAŞ